Vælg en side

4. stik til nyretransplanterede og personer i dialyse

Udvalgte grupper får nu tilbudt et 4. vaccinestik mod COVID-19, fordi de har nedsat eller manglende effekt af de tidligere stik. Tilbuddet gælder også nyretransplanterede og personer i dialyse.

Sundhedsstyrelsen beskriver, hvem der kan modtage det 4. stik:

”Det drejer sig først og fremmest om personer med visse typer blod- og knoglemarvsygdomme, personer der er organtransplanterede, personer i dialyse og personer der har fået behandling med særligt immunsupprimerende lægemidler eller har været i aktiv kemoterapi i løbet af 2021 og 2022. Den samme særligt sårbare gruppe var også blandt de første, som fik tilbuddet om et 3. stik.”

Hvordan får jeg mit 4. stik?

Sygehuslægerne vil fra i dag begynde at visitere de patienter, som opfylder kriterierne til et 4. stik. Derfor vil der gå en uges tid, før du får en invitation i e-Boks og kan bestille tid til vaccination.

Du kan få det 4. stik i et af landets vaccinationscentre, hvor der lige nu er mange ledige tider, men det er også muligt at blive vaccineret på udvalgte apoteker, hos nogle praktiserende læger eller ved de private vaccinationstilbud.

Du bliver tilbudt samme vaccinetype, som du fik ved tidligere vaccinationer; enten BioNTech-Pfizer eller Moderna. Der skal være gået mindst tre måneder siden 3. stik, før du kan få det 4. stik.

Vær opmærksom på, at vaccinerne i vaccinationsprogrammet mod COVID-19 endnu ikke er godkendt til et 4. stik. Derfor har Sundhedsstyrelsen udarbejdet en særlig pjece til dem, der bliver tilbudt et 4. stik, så du kan tage stilling til vaccinationen på et oplyst grundlag. Du kan læse pjecen på Sundhedsstyrelsens hjemmeside.

COVID-19 Vaccine lager