Tema: Fremtidens sygepleje i kronisk nyresygdom kræver gode samarbejder
09.00 Ankomst og morgenmad
09.45 Velkomst ved Nyreforeningen
09.55 Annette Vandel, vicedirektør i Danske Patienter
I et presset sundhedssystem er tiden og resurserne begrænsede, så hvordan kan civilsamfundet understøtte patientrejsen? Hvordan kan civilsamfundet understøtte sundhedsvæsnet og hvilke værdier kan civilsamfundet tilføre patienter og pårørende?
10.40 Christina Egemose Frandsen, sygeplejeforsker og ph.d. på Odense Universitetshospital, Nyremedicinsk afdeling
Når en person rammes af nyresygdom, så rammes hele familien. Men hvordan påvirker det familien, når én i familien er nyresyg, og hvilke behov har de for at kunne håndtere familie- og hverdagslivet? Hvordan kan de mødes på en helhedsorienteret måde gennem brugen af advance care planning? Og hvordan kan man arbejde med at tilpasse den sygeplejefaglige støtte? Det er nogle af de spørgsmål, Christina Egemose Frandsen forsøger at svare på med udgangspunkt i sin ph.d.
11.15 Kaffepause og Nyt fra afdelingerne
11.45 Mette Wallbohm Olsen, Sygeplejerske, Centerchef Steno Diabetescenter Sjælland og leder af Fusionsklinikken hos Psykiatrien Region Sjælland
Hvad skal vi egentligt med en Fusionsklinik?
Hvordan mødes og behandles personer, som både har en fysisk sygdom og en psykisk sygdom på en god måde? Hvad er erfaringerne på Fusionsklinikken? Hvorfor skal der overhovedet være en Fusionsklinik, og hvordan er den konstrueret? Hvilke metoder arbejder vi efter – og hvorfor giver det mening? Hvad oplever personalet som særligt udfordrende ved arbejdet i spændingsfeltet mellem psykiatri og somatik? Hvad synes vores patienter om behandlingen? Hvilke resultater har vi skabt? Og hvor er fusionsklinikken på vej hen? Mette Wallbohm Olsen fortæller på baggrund af disse spørgsmål om arbejdet i Fusionsklinikken, som behandler patienter med svær psykisk sygdom og diabetes.
12:10 Frokost
13.10 Landsformand Malene Deele fortæller om Nyreforeningens rolle i udviklingen af det nefrologiske sygeplejeområde
Malene præsenterer et udsnit af samarbejder og tilbud Nyreforeningen har.
13.55 Kaffepause
14.15 Workshop – vælg en af tre workshops
15.15 Opsamling på dagen og Nyt fra Nyreforeningen
16.00 Tak for i dag
Har I et projekt, som skal starte op eller er afsluttet eller har I afprøvet nogle ting, som fungerer godt, så del det med deltagerne på konferencen. Dette gøres ved at have en planche med, som vi hænger op. I kaffepausen er der tid til at kigge på plancherne, og se hvad der sker rundt omkring på afdelingerne.
Download hele programmet her: Program Nyrekonference 2025
Det koster 1095 kr. at deltage i Nyrekonferencen.
Er du ambassadør for Nyreforeningen er prisen 795 kr.
Medicinalfirmaer kan købe en stand for 7.000 kr. inkl. 2 deltagere. Henvendelse skal ske til mail@nyre.dk.
Tilmelding skal ske senest den 15. november 2024 ved at udfylde formularen herunder.