Vælg en side

Blåmuslinger med spaghetti

 

Blåmuslinger med spaghetti

  • 500 gram blåmuslinger
  • Olivenolie
  • 1 finthakket løg
  • 3 fed hvidløg
  • 250 gram cherrytomater
  • 4 gulerødder
  • ½ dl hvidvin
  • 1 dl piskefløde
  • 2½ dl kyllingefond
  • 250 gram spaghetti
  • 50 gram revet parmesan
  • Salt og peber
  • Persille
  • 50 gram ristede pinjekerner
  1. Rens muslingerne under rindende koldt vand for sand og tang, brug en pillekniv til at fjerne snavs og ”skægget” som oftest stadig sidder i åbningen af muslingen.

    Vigtigt:

    Er der muslinger der ikke har lukket sig bankes disse forsigtigt mod bordet, lukker de sig ikke efter dette er de døde og skal kasseres – det samme gælder de hel- eller halvknuste, som man ikke kan være sikre på stadig er levende.

  2. Når muslingerne er færdigdampede, skal alle de, der ikke har åbnet sig, kasseres – de har været halvdøde under de indledende manøvrer med rensningen og er derfor ufriske
  3. Skræl og snit løg og hvidløg meget fint. Sauter dem til de er bløde.  Tilsæt de halverede cherrytomater og hakkede gulerødder og svits 4-5 min. Tilsæt vin og kog nu i ca. 5-10 min. Tilsæt fløde, fond og muslinger og kog i 5-10 min. under låg, muslingerne er færdige når de har åbnet sig.
  4. Kog pastaen til den er al dente og vend den med saucen. Fordel på fire tallerkner. Drys hver portion med pinjekerner, persille og parmesan. Server straks.
Hovedret

Næringsindhold pr. portion
(beregninger er før tilberedning)

Energi: 2200 KJ
Protein: 30 g
Fedt: 20 g
Kulhydrat: 64 g
Kalium: 575 m/mol.
Fosfat: 310 m/mol

Blåmuslinger med spaghetti