Bønnegryde med paprika
- 2 tsk olie
- 1 spsk god paprika
- 2 hel kanelstang
- 400 gram oksesmåkød ((Fx. tykstegsbøf))
- 2 rødløg i både
- 2 dl rødvin
- 4 dl vand
- 2 oksebouillonterninger ((Vælg dem med mindst salt))
- 1 rød peberfrugt i tern
- 1 dåse hvide bønner eller butter beans
- 1 spsk majsstivelse
- 2 spsk vand
- Peber og evt. salt
- Svits paprika og kanel i olien i ca. 20 sek. Tilsæt kød og løg og svits i yderligere ca. 3 min
- Tilsæt rødvin, vand og bouillon og lad retten koge ved svag varme og under låg i 1 time eller til kødet er mørt.
- Tilsæt peberfrugt og drænede bønner til retten og lad den koge, stadig ved svag varme og under låg i ca. 20 min.
- Rør majsstivelse og vand sammen til en jævning og rør det i retten. Lad den koge i ca. 2 min. og smag til med peber og evt. salt. Serveres med ris eller brød