Vælg en side

Frugtflæsk

1

Frugtflæsk

  • 5 dl sukker
  • 1 dl glukosesirup
  • 2 dl vand
  • 100 gram hindbær eller jordbær passeret gennem en si
  • 1½ tsk citronsyre
  • 20 blade husblade
  • Pynt: sukker
  1. Kog sukker, glukosesirup og vand sammen, til massen når en temperatur på 140°C, og tilsæt derefter bærrene.
  2. Kog videre, til massen når 120°C.
  3. Læg husblasen i blød i rigeligt vand i 5 minutter, inden de tilsættes til bærblandingen sammen med citronsyren.
  4. Bland det hele godt, inden massen hældes i en stor eller flere mindre forme.
  5. Strø lidt sukker over, og stil flæsket koldt, til det stivner. 
  6. Hvis massen er hældt i en stor form, skæres den ud i mundrette bidder, der trilles i sukker
Slik

Billede af opskriften er på vej