Vælg en side

Grillede grøntsager med vinaigrette

 

Grillede grøntsager med vinaigrette

  • 2 gulerødder
  • 1-2 porrer
  • 10 asparges
  • 1 pære

Vinaigrette

  • ½ dl olivenolie
  • 1 spsk hakket kørvel
  • 4 spsk citronsaft
  • 1 spsk hakket persille
  • 1 finthakket skalotteløg
  1. Skræl gulerødderne og skær dem over på langs i kvarte. Skær lidt top og bund af porrerne og rens dem for jord. Skær porrerne i 1 cm skiver. Begge dele koges i rigeligt vand med lidt salt i 5 min. Lægges derefter i koldt vand. Asparges koges ligeledes i rigeligt vand i 5 min.
  2. For at tilføre gulerødder og porrer ekstra smag kan de lægges på grillen eller grilles i ovnen til de får lidt farve.
  3. Pisk olien sammen med citronsaft/eddike og hakkede krydderurter. Smag tilmed salt og peber.
  4. Det hele anrettes til sidst på et fad pyntet med vinaigrette efter smag, og pæren skåret i tynde både.

– 4 spsk citronsaft

Billede af opskriften er på vej