Grillede grøntsager med vinaigrette
- 2 gulerødder
- 1-2 porrer
- 10 asparges
- 1 pære
Vinaigrette
- ½ dl olivenolie
- 1 spsk hakket kørvel
- 4 spsk citronsaft
- 1 spsk hakket persille
- 1 finthakket skalotteløg
- Skræl gulerødderne og skær dem over på langs i kvarte. Skær lidt top og bund af porrerne og rens dem for jord. Skær porrerne i 1 cm skiver. Begge dele koges i rigeligt vand med lidt salt i 5 min. Lægges derefter i koldt vand. Asparges koges ligeledes i rigeligt vand i 5 min.
- For at tilføre gulerødder og porrer ekstra smag kan de lægges på grillen eller grilles i ovnen til de får lidt farve.
- Pisk olien sammen med citronsaft/eddike og hakkede krydderurter. Smag tilmed salt og peber.
- Det hele anrettes til sidst på et fad pyntet med vinaigrette efter smag, og pæren skåret i tynde både.
– 4 spsk citronsaft