Gule ærter
- 300 gram svinebryst ((kogestykke med svær))
- Vand og salt
- 120 gram Møllerens gule ærter
- 8½ dl suppe fra det kogte kød
- Suppevisk med timian
- 250 gram kartofler
- 250 gram gulerødder
- 250 gram løg
- 250 gram porrer
- Salt og peber
-
Flæsket lægges i en gryde med rigeligt letsaltet vand og bringes i kog, skummes grundigt. Herefter tilsættes suppevisken. Flæsket koges til det er mørt, ca. 2 timer. Medisterpølsen koger ca. 5 min. sammen med flæsket indtil det tages op.
-
Imens flæsket koger, tilberedes urterne og kartofler som skæres i tern, porrerne i skiver, det koges efter anbefalingerne for kaliumbegrænsning
-
Suppevisken tages op og suppen afmåles, kom de gule ærter direkte i suppen og kog til suppen er mør og lind i konsistensen. Ved anvendelse af Møllerens Gule Ærter er kogetiden ca. 5-10 minutter. Herefter tilsættes grøntsagerne igen. Det gives et opkog, smages til med salt og peber. Serveres med kødet, rugbrød og sennep.
TIP: Hvis du skal spare på proteinet, kan du spise et ekstra stykke rugbrød og springe medister / flæsk over.
TIP: Når du spiser gule ærter får du ret meget kalium og fosfat. Denne ret giver dig ca. halvdelen af dagens behov for kalium og fosfat. Hold igen med mælkeprodukter og frugt den dag, hvor du skal have gule ærter til aftensmad, så kan du sagtens nyde en portion på de kolde og våde efterårsdage.