Gullasch
- 500 gram oksekød i tern
- 600 gram kartofler i tern
- 1 stort løg
- 1 spsk paprika
- 1 spsk olivenolie
- ¾ liter vand
- ½ tsk kommenfrø
- 1 drys salt
- 4 hele peberkorn
- 2 gulerødder i skiver
- 1 grøn peberfrugt
- 1 laurbærblad
- 1 fed hvidløg
- 4 hvedeflutes à 50 gram
- Skræl kartofler og gulerødder og rens peberfrugten. Skær grøntsagerne i tern og kog dem i 5 minutter i letsaltet vand. Hæld derefter kogevandet fra.
- Steg løget i olivenolie, til det er gyldent. Brun kødet og tilsæt paprika, salt, peberkorn, kommenfrø og vand. Lad blandingen simre under svag varme i ca. 2 timer.
- Tilsæt de forkogte grøntsager, hvidløg og laurbærblad og lad retten simre i yderligere 30 minutter.
- Servér retten med lune flutes.
Næringsindhold pr. person (Beregningen er før tilberedning)
Energi: 2000 kJ/478 kcal
Protein: 35 g
Fedt: 11 g
Kulhydrat: 63 g
Fosfat: 377 mg
Kalium: 1351 mg
OBS. Næringsindhold er beregnet med tilbehør.