Vælg en side

Julehilsen fra næstformand Michael Rosenkvist

Kære medlem

Mit navn er Michael Rosenkvist, jeg er næstformand i Nyreforeningen, og det her er min julehilsen, fra mig til dig.

Jeg ved ikke hvad julen betyder for dig, om det er familien, traditionerne, gaverne eller du bare er helt vild med pebernødder. Julen er for mig traditioner, hygge og samvær med familien.

Jeg har også, måske med alderen, indset at der er mange gode budskaber forbundet med jul. Det er nu vi skal huske omsorg, næstekærlighed, og det at tænke på sine nærmeste. Det skal vi hele året, men jeg synes det er godt at blive mindet om det, her en gang om året.

Måske er jeg ikke den der går så meget op i julepynt, julefrokoster og den slags, men til gengæld nyder jeg alt det meget lys i byen, og den stemning af hygge der breder sig her i julemåneden.

Her i denne tid tænker jeg også meget på jer, som har en udfordring med en nyresygdom, og som lever med en masse restriktioner mht. kost. Det kan være en svær tid at efterleve alle diætistens regler, påbud og forbud. Jeg tænker, det gælder om virkelig at nyde de få ting man synder med, og så går det jo nok alligevel.

Jeg har i løbet af året haft en masse spændende opgaver i vores forening:

Der har været en masse udfordringer i forhold til pårørende politik, både i pårørendeudvalget, men også ift. arbejdsmarkedsforhold for pårørende, hvor jeg er del af en arbejdsgruppe under Pårørende-initiativet, som arbejder med netop dette emne.

Vores mange nye fællesskaber for pårørende blev sat i gang i år. Jeg er selv vært for et fællesskab her på Fyn, og det er en udfordring at få sådan et fællesskab op at stå. Det kræver en god del tålmodighed, og lidt stædig skal man nok også være. Men jeg tror på projektet, og jeg ved der er et behov, så jeg giver ikke lige op.

Der har også været nok at se til, i Forretningsudvalget, Hovedbestyrelsen, i formandskabet som sådan, med en bestyrelsespost i Forskningsfonden, og som medlem af redaktionen, hvor vi indenfor det seneste år har fornyet Nyrenyt ift. layout, nogle forbedringer som jeg personligt er rigtig glad for.

Arbejdet i kredsen fylder også meget. Jeg er stadig aktiv i Kreds Vestsjælland, selvom jeg nu bor på Fyn. Det er ikke sådan lige at slippe min ”gamle kreds” for det var her det hele startede for snart 9 år siden. Vi har i år udvidet vores aktiviteter ganske meget, med udflugter for medlemmerne, og har netop afholdt vores 40 års jubilæums-fest, som vi valgte at slå sammen med vores traditionelle julefest. Vi har en rigtig god bestyrelse i kredsen, og der bliver jo dannet nogle tætte relationer og venskaber, hen ad vejen.

Arbejdet i vores forening fylder meget i dagligdagen, men det er et meget givende arbejde, og jeg har det sådan, at hvis jeg kan gøre en forskel, i kraft af mine erfaringer, mit engagement og min arbejdskraft, så er det det hele værd.

Det er ikke tilfældigt, at jeg har arbejdet for netop Nyreforeningen i så mange år, og regner med fortsat at gøre det i mange år fremover. Da min kone Anne Dorte levede, havde jeg nyresygdom helt tæt på, med alle de udfordringer det gav. Vi gik begge ind i det frivillige arbejde i kredsen, som bestyrelsesmedlemmer, og også i dag giver arbejdet mening, nok fordi vi er en relativt lille patientforening med et tæt samarbejde, og man får mange chancer for at arbejde med netop det der interesserer en, og samtidig udvikle færdigheder.

Med de her ord vil jeg ønske dig en rigtig dejlig jul og et godt og lykkebringende nytår.

Måske vi ses i en eller anden forbindelse i det nye år.

 

Michael Rosenkvist, næstformand