Klatkager med hjemmelavet marmelade
Risengrød
- ½ dl grødris
- 1½ dl vand
- 1½ dl piskefløde (38%)
- Salt
Klatkager
- 1 portion risengrød
- 60 gram hvedemel
- 1 æg
- ½ vaniljestang
- ½ tsk revet økologis citron- eller appelsinskal
- 1,5 spsk rapsolie
Hjemmelavet marmelade
- 1 pose frosne bær (fx brombær, jordbær, blåbær eller stikkelsbær)
- 2 dl sukker
- 1 dl vand
Risengrød
- Kom lidt af vandet og risengrynene i en gryde og bring det i kog. Tilsæt resten af vandet og fløden, kog det igen. Kog i ca. 1 time ved svag varme og rør med jævne mellemrum. Smag risengrøden til med salt.
Klatkager
- Rør risengrød, mel og æg sammen. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Rør dem i dejen sammen med revet citron- eller appelsinskal. Hæld olie på en pande og steg klatkager af 2-4 spsk. dej i ca. 3 minutter på hver side ved jævn varme. Klatkagerne skal være lysebrune.
Hjemmelavet marmelade
- Hæld bær i en gryde og tilsæt sukker og vand. Kog langsomt under omrøring i ca. 10 minutter. Si bærrene fra og kom dem i rene glas. Kog sukkerlagen ind til en tyk sirup. Hæld den over bærrene. Luk glasset med det samme og opbevar det mørkt og køligt.
- Server de lune klatkager med marmelade.
Næringsindhold pr. person (beregningerne er før tilberedning)
Energi: 1350 kJ/ 321 kcal
Protein: 5 g
Fedt: 21 g
Kulhydrat: 28 g
Fosfat: 84 mg
Kalium: 104 mg
OBS. Næringsindhold er beregnet med tilbehør.