Vælg en side

Klatkager med hjemmelavet marmelade

 

Klatkager med hjemmelavet marmelade

Risengrød

  • ½ dl grødris
  • 1½ dl vand
  • 1½ dl piskefløde (38%)
  • Salt

Klatkager

  • 1 portion risengrød
  • 60 gram hvedemel
  • 1 æg
  • ½ vaniljestang
  • ½ tsk revet økologis citron- eller appelsinskal
  • 1,5 spsk rapsolie

Hjemmelavet marmelade

  • 1 pose frosne bær (fx brombær, jordbær, blåbær eller stikkelsbær)
  • 2 dl sukker
  • 1 dl vand

Risengrød

  1. Kom lidt af vandet og risengrynene i en gryde og bring det i kog. Tilsæt resten af vandet og fløden, kog det igen. Kog i ca. 1 time ved svag varme og rør med jævne mellemrum. Smag risengrøden til med salt.

Klatkager

  1. Rør risengrød, mel og æg sammen. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Rør dem i dejen sammen med revet citron- eller appelsinskal. Hæld olie på en pande og steg klatkager af 2-4 spsk. dej i ca. 3 minutter på hver side ved jævn varme. Klatkagerne skal være lysebrune.

Hjemmelavet marmelade

  1. Hæld bær i en gryde og tilsæt sukker og vand. Kog langsomt under omrøring i ca. 10 minutter. Si bærrene fra og kom dem i rene glas. Kog sukkerlagen ind til en tyk sirup. Hæld den over bærrene. Luk glasset med det samme og opbevar det mørkt og køligt.
  2. Server de lune klatkager med marmelade.
Dessert

Næringsindhold pr. person (beregningerne er før tilberedning)

Energi: 1350 kJ/ 321 kcal
Protein: 5 g
Fedt: 21 g
Kulhydrat: 28 g
Fosfat: 84 mg
Kalium: 104 mg

OBS. Næringsindhold er beregnet med tilbehør.

Klatkager med hjemmelavet marmelade