Kulmule med fennikel, tomater og oliven
- 400 gram kulmule
- 2 fennikelknolde
- 300 gram cherrytomater
- 1 håndfuld stenfri sorte oliven
- 1-2 fed hvidløg
- Frisk timian
- 1 dl hvidvin
- 2 tsk smør
- 3 spsk olivenolie
- Salt og peber
Grønt
- Skær den grønne top af fenniklerne og skær knoldene i kvarte og derefter halveres de kvarte. Kog dem i letsaltet vand i ca. 10 minutter. Tag dem herefter op og læg dem i et ovnfast fad.
- Prik cherrytomaterne og kog disse i letsaltet vand i ca. 45 sekunder. Tag dem herefter op og skyl dem under den kolde hane. Flå skindet af dem og læg dem i fadet sammen med fenniklen.
- Tilsæt oliven, timian og fintsnittet hvidløg og krydr med salt og peber. Hæld ca. 1 spsk olivenolie over. Bland det hele godt og spred det ud i et jævnt lag i fadet. Fordel vin og smør over retten og sæt den i en forvarmet ovn på 220°C i ca. ½ time.
Kulmule
- Skær kulmulen i portionsstykker og rids den på skindsiden med en skarp kniv. Krydr med salt og peber. Steg fisken et par minutter på skindsiden i 2 spsk olie på en varm pande. Skru herefter ned for varmen og lad fisken stege videre, stadig på skindsiden, indtil kødet får en mælkehvid farve.
- Retten kan serveres med ris.
TIP! I stedet for kulmule kan du bruge torsk eller andre former for fisk.
Næringsindhold pr. person (beregninger er før tilberedning)
Energi: 2197 kJ/ 523 kcal
Protein: 25 g
Fedt: 12 g
Kulhydrat: 73 g
Fosfat: 316 mg
Kalium: 1095 mg
OBS. Næringsindhold er beregnet uden ris.