Vælg en side

Marinerede bønner

 

Marinerede bønner

  • 500 gram grønne bønner/Haricots verts ((friske eller frosne))
  • 2 skalotteløg
  • 2 fed hvidløg
  • 5 spsk olivenolie
  • 10 spsk balsamico
  • 5 spsk vand
  • 1 tsk sukker
  1. De friske bønner nippes, og skylles. Hvis du bruger frosne bønner, skal de blot tages ud af fryseren.

  2. Bønnerne koges/dampes let i en gryde kun lige dækket af vand med en anelse salt. De er færdige når de får en dejlig lysegrøn farve, og stadig er sprøde, ca. 7 min. Hvis bønnerne er frosne koges de, til ikke er frosne mere

  3. Løgene pilles og skæres i tynde skiver. Olie, vand og eddike blandes sammen i en skål, og smages til, tilsættes evt. en anelse sukker (smag dig frem)

  4. Bland løgene i, og si bønnerne fri for vand.

  5. Vend bønnerne i marinaden, og lad dem marinere i 4 timer mindst og gerne længere. Server bønnerne til f.eks. grillmaden i stedet for alm. bønner eller tomatsalat. 

Tilbehør

Marinerede bønner