Vælg en side

Mousakka

 

Mousakka

  • 200 gram hakket okse eller lam
  • 30 gram løg
  • 1 fed hvidløg
  • 3 spsk olie eller oliemargarine
  • 1 dåse flåede tomater
  • 1 spsk tomatpuré
  • 150 gram aubergine
  • 150 gram kogt kartoffel
  • 2 spsk hakket persille eller andre krydderurter
  • Tørret oregano
  • Tørret basilikum
  • 3 spsk revet mozzarella
  • Salt og peber

Bechamelsovs

  • 2-3 spsk hvedemel
  • 1 spsk olie eller oliemargarine
  • ¾ dl fløde
  • 2 dl vand
  • Revet muskatnød

Bechamelsovs

  1. Hvedemelet tilsættes fedtstoffet under piskning og bages godt igennem
  2. Tilsæt fløde og vand lidt efter lidt, og kog det godt igennem under piskning
  3. Smag til med muskatnød og salt

Mousakka

  1. Forvarm ovnen til 200°C
  2. Hak løg og hvidløg
  3. Brun kødet i 1 spsk fedtstof sammen med løget og hvidløget
  4. Tilsæt hakkede flåede tomater, tomatpuré og persille
  5. Krydr med oregano, basilikum, salt og peber, og lad det simre i få minutter
  6. Skær auberginen i skiver
  7. Drys med salt og lad dem trække i 10-15 minutter
  8. Skyl og tør skiverne
  9. Skær de kogte kartofler i skiver
  10. Rist skiverne af aubergine og kartoffel i fedtstof på panden
  11. Smør et ildfast fad oh løg et lag af aubergine/kartoffel
  12. Læg et lag kød ovenpå, og forsæt med skiftevis at tilføje lag af aubergine/kartoffel eller kød
  13. Slut af med et lag aubergine/kartoffel
  14. Hæld saucen på øverst og drys med ost
  15. Sæt fadet i ovnen ved 200°C p 30-35 minutter
Hovedret

moussaka