Mousakka
- 200 gram hakket okse eller lam
- 30 gram løg
- 1 fed hvidløg
- 3 spsk olie eller oliemargarine
- 1 dåse flåede tomater
- 1 spsk tomatpuré
- 150 gram aubergine
- 150 gram kogt kartoffel
- 2 spsk hakket persille eller andre krydderurter
- Tørret oregano
- Tørret basilikum
- 3 spsk revet mozzarella
- Salt og peber
Bechamelsovs
- 2-3 spsk hvedemel
- 1 spsk olie eller oliemargarine
- ¾ dl fløde
- 2 dl vand
- Revet muskatnød
Bechamelsovs
- Hvedemelet tilsættes fedtstoffet under piskning og bages godt igennem
- Tilsæt fløde og vand lidt efter lidt, og kog det godt igennem under piskning
- Smag til med muskatnød og salt
Mousakka
- Forvarm ovnen til 200°C
- Hak løg og hvidløg
- Brun kødet i 1 spsk fedtstof sammen med løget og hvidløget
- Tilsæt hakkede flåede tomater, tomatpuré og persille
- Krydr med oregano, basilikum, salt og peber, og lad det simre i få minutter
- Skær auberginen i skiver
- Drys med salt og lad dem trække i 10-15 minutter
- Skyl og tør skiverne
- Skær de kogte kartofler i skiver
- Rist skiverne af aubergine og kartoffel i fedtstof på panden
- Smør et ildfast fad oh løg et lag af aubergine/kartoffel
- Læg et lag kød ovenpå, og forsæt med skiftevis at tilføje lag af aubergine/kartoffel eller kød
- Slut af med et lag aubergine/kartoffel
- Hæld saucen på øverst og drys med ost
- Sæt fadet i ovnen ved 200°C p 30-35 minutter