Vælg en side

Når død giver liv – ny bog om organdonation til undervisning

Dansk Center for Organdonation har netop lanceret iBogen ”Når død giver liv – organdonation i undervisningen”, som er målrettet unge i gymnasierne.

”Vi ved, at de unge er interesserede i emnet organdonation, men at de har begrænset viden, og finder det svært at tage stilling til. Derfor ønsker vi med bogen at sætte organdonation på dagsordenen hos de unge og gøre dem i stand til at indgå i diskussioner om organdonation med venner og familie på et oplyst grundlag. Bogens indhold sætter naturligt gang i refleksioner om liv og død, krop og sjæl, politik, teknologi og samfund. Bogen giver dermed anledning til dialog og refleksion om organdonation – også på længere sigt,” skriver Dansk Center for Organdonation.

Organdonation ind i velkendte fag

Bogen er skræddersyet til at kunne bruges i mange af gymnasiernes fag, så den naturligt passer ind i den daglige undervisning. Bogen er skrevet af lærebogsforfattere, som alle er erfarne undervisere.

En lang række fag er repræsenteret i bogen: Biologi, bioteknologi, dansk, filosofi, idéhistorie, matematik, mediefag, psykologi, religion og samfundsfag. Hvert kapitel gennemgår kernestof fra det enkelte fag i kombination med emnet organdonation. Bogen udgør dermed en hel pakke til undervisere til et inspirerende undervisningsforløb.

Interaktiv iBog

Dansk Center for Organdonation har lavet en kort videopræsentation af bogen, som viser, hvordan iBogen giver mulighed for blandt andet interaktion med opgaveløsning, quizzer og meget andet. Se videoen her:

Du kan se bogen her.

Du kan læse mere om bogen på organdonor.dk.

Bog om organdonation til undervisning i gymnasiet