Vælg en side

Nyreforeningen ansætter diætist til at rådgive medlemmer

Nyreforeningens diætist

Sofie Wendelboe er fra den 1. januar 2022 ansat i Nyreforeningen til at rådgive medlemmer om mad og måltider. Sofie er klinisk diætist og har mange års erfaring med at hjælpe mennesker med en nyresygdom med at få deres kostrestriktioner ind i hverdagen uden at ødelægge madglæden.

”Mad er noget af det, der fylder rigtig meget hos mennesker med en nyresygdom og det er noget, vores medlemmer hele tiden efterspørger mere viden om. Mad er så vigtigt for vores livskvalitet, og derfor er jeg rigtig glad for, at vi har ansat Sofie, så vores medlemmer kan få svar på deres spørgsmål om mad og ernæring,” siger Malene Deele, landsformand i Nyreforeningen.

Hvad kan du få hjælp til

Sofie kan give dig gode råd og vejledning om mad og måltider. Hun kan både give dig generel viden og svare på mere specifikke spørgsmål i forhold til netop din situation. Det kunne fx være:

  • Min kalium er for høj, hvad gør jeg?
  • Jeg skal til konfirmation eller rund fødselsdag, hvad må jeg spise?
  • Hvornår på dagen er det bedst at tage fosfatbindere i forhold til den mad, jeg gerne vil spise?
  • Det her er mit yndlingsrugbrød, må jeg spise det?
  • Jeg har lige fået konstateret nyresygdom, og jeg ved slet ikke, hvor jeg skal starte?
  • Jeg taber mig, hvordan får jeg nok at spise?

Det er blot eksempler, og du er velkommen til at kontakte Sofie med lige præcis det, som du har brug for hjælp til.

15 års erfaring med nyrepatienter

Sofie på 41 år er ansat som klinisk diætist på Nykøbing Falster sygehus, hvor hun har haft sin gang i dialysen og på nyreambulatoriet siden 2007. Sofie er samtidig ved at gøre en sundhedsfaglig kandidat på Københavns Universitet færdig. Sofie har gennem mange år skrevet artikler om mad til Nyrenyt og har også tidligere været ansat til at rådgive Nyreforeningens medlemmer. Om sin motivation siger Sofie:

”Mad og måltider fylder meget på en helt almindelig dag. Derfor vil jeg gerne gøre anbefalingerne lettere at håndtere ved at give helt lavpraktiske råd, som folk kan bruge i deres hverdag.”

Sådan får du rådgivning om mad og måltider

Som medlem kan du skrive dit spørgsmål til klinisk diætist Sofie Wendelboe på sw@nyre.dk. Sofie vil herefter enten svare dig på mail eller ringe dig op. Du kan også lægge en besked til Sofie gennem sekretariatet på tlf. 43 52 42 52 (tirsdag-torsdag kl. 10-15).

Nyreforeningens diætist