Vælg en side

Nyreforeningen udgiver kogebog til nyresyge

Nyreforeningen udgiver den 22. november 2022 kogebogen ”Spis godt – når du har en nyresygdom”.

Kogebogen indeholder:

  • mere end 60 forskellige opskrifter
  • konkrete tips og tricks til den daglige madlavning
  • viden om mad og nyresygdom

Cirka 10 % af danskerne har nedsat nyrefunktion, men mange mærker det ikke. Når nyrefunktionen bliver betydeligt nedsat eller man skal i dialysebehandling, medfører det store begrænsninger i forhold til den mad og væske, man må indtage, og flere dagligdags madvarer må skiftes helt ud eller tilberedes på en ny måde. Måske gælder de gængse kostråd ikke længere. Måske er kræfterne i køkkenet ikke de samme som før. Samtidig er maden vigtig, fordi den har indflydelse på både helbredet og ens velbefindende. Derfor har Nyreforeningen skabt en kogebog til nyresyge, hvor omdrejningspunktet er smag og tilgængelighed frem for restriktioner og forbud.

Om kogebogen ”Spis godt – når du har en nyresygdom”

Kogebogen indeholder mere end 60 opskrifter med noget for enhver smag. Der er forslag til morgenmad, frokost, aftensmad og desserter. Derudover er der forslag til salater og grøntsager, til saucer og dressinger samt et afsnit om julemad og et afsnit om sommermad. Forslagene er varierede, så du både finder klassiske danske retter samt nye og internationalt inspirerede opskrifter.

Kogebogen tager særligt højde for de kostanbefalinger, som personer i dialyse skal tage hensyn til. Den kan også med god gavn bruges af personer med nedsat nyrefunktion og af nyretransplanterede.

I kogebogen finder du også nyttig viden om mad og nyresygdom, som er gavnlig for alle, der lever med en nyresygdom.

Køb kogebogen

Kogebogen ”Spis godt – når du har en nyresygdom” kan købes i vores webshop. Kogebogen sælges indtil 31. december 2022 til en særlig introduktionspris på 159 kr. for medlemmer af Nyreforeningen. Fra den 1. januar 2023 koster kogebogen 179 kr. for medlemmer af Nyreforeningen. Prisen for ikke-medlemmer er 325 kr.

Følg livestreaming af kogebogens lancering

Tirsdag den 22. november kl. ca. 16.15 kan du følge med i livestreaming fra kogebogens lancering på Facebook. Find begivenheden her.

Spis godt - når du har en nyresygdom