Pirog med hakket kød
Dej
- 200 gram hvedemel
- 1 dl lunt vand
- 2 spsk olie eller oliemargarine
- ½ tsk salt
Fyld
- 150 gram hakket okse, kalv eller svin
- 60 gram løg
- 2 spsk olie eller oliemargarine
- 1 tsk tomatpuré
- 2 spsk hakket persille eller anden frisk krydderurt
- 1 hel kanelstang
- 1 spsk rasp
- ¼ dl fløde
- ¼ dl vand
- 2 spsk mozzerella
- 1 æg
- Salt og peber
- Forvarm ovnen til 180°C
- Ælt dejen sammen, og lad den hvile koldt i 1 time
- Hak løget
- Brun kødet i fedtstoffet sammen med det hakkede løg
- Tilsæt tomatpuré, salt, peber, persille og kanel
- Kog kødet op og tilsæt evt. lidt vand
- Tag gryden af varmen og fjern kanel
- Rør rasp, fløde, vand, æg og ost i gryden
- Rul dejen ud og læg ⅔ ned i et ildfast fad så den dækker både bund og siderne
- Hæld fyldet i og læg resten af dejen ovenpå som låg
- Pensel låget med olie eller oliemargarine, og rids med en skarp kniv
- Bagi 30-40 minutter