Vælg en side

Pirog med hakket kød

 

Pirog med hakket kød

Dej

  • 200 gram hvedemel
  • 1 dl lunt vand
  • 2 spsk olie eller oliemargarine
  • ½ tsk salt

Fyld

  • 150 gram hakket okse, kalv eller svin
  • 60 gram løg
  • 2 spsk olie eller oliemargarine
  • 1 tsk tomatpuré
  • 2 spsk hakket persille eller anden frisk krydderurt
  • 1 hel kanelstang
  • 1 spsk rasp
  • ¼ dl fløde
  • ¼ dl vand
  • 2 spsk mozzerella
  • 1 æg
  • Salt og peber
  1. Forvarm ovnen til 180°C
  2. Ælt dejen sammen, og lad den hvile koldt i 1 time
  3. Hak løget
  4. Brun kødet i fedtstoffet sammen med det hakkede løg
  5. Tilsæt tomatpuré, salt, peber, persille og kanel
  6. Kog kødet op og tilsæt evt. lidt vand
  7. Tag gryden af varmen og fjern kanel
  8. Rør rasp, fløde, vand, æg og ost i gryden
  9. Rul dejen ud og læg ⅔ ned i et ildfast fad så den dækker både bund og siderne
  10. Hæld fyldet i og læg resten af dejen ovenpå som låg
  11. Pensel låget med olie eller oliemargarine, og rids med en skarp kniv
  12. Bagi 30-40 minutter

Billede af opskriften er på vej