Pizza med hakket oksekød
Dej
- 25 gram gær
- 2½ dl lunt vand
- 250 gram hvedemel
- 1 tsk salt
- 1 spsk olie
Fyld
- 100 gram hakket oksekød
- ½ dåse flåede tomater uden væde
- Basilikum
- Oregano
- 2 spsk tomatpuré
- 2 fed hvidløg
- 2 spsk olie eller oliemargarine
- 30 gram løg
- 60 gram peberfrugt
- 2 spsk revet ost
Dej
- Forvarm ovnen til 200°C
- Rør gæren ud i vandet, tilsæt olie, salt og mel, og ælt sammen
- Tilsæt mere vand hvis nødvendigt, indtil dejen er blød og smidig
- Stil dejen til hævning et lunt sted, til den er hævet til dobbelt størrelse
- Ælt dejen igennem og rul den ud til 1 stor, eller 2 mindre pizzaer på ½ cm tykkelse
- Pensl dejen med olie og læg fyldet på
Fyld
- Blend tomaterne med basilikum, oregano og tomatpuré
- Hak løget
- Svits kødet i fedtstof sammen med løg, knust hvidløg og peberfrugt
- Bland tomatsovs og kød
- Læg fyldet på bunden og drys evt. med ost
- Bag pizzaen i 20-30 minutter