Risotto
- 125 gram risottoris ((Alm. ris kan også bruges))
- ¼ bouillonterning
- 2½ dl kogende vand
- 50 gram hakkede løg
- ½ dl hvidvin
- 1 spsk flødeost
- ½ dl piskefløde
- Rapsolie/olivenolie til stegning
- Olie varmes i en gryde. Hakkede løg svitses. Ris tilsættes og der røres et par minutter. Vin tilsættes og koges op.
- Opløs bouillonterningen i vand og tilsæt blandingen lidt ad gangen.
- Lad retten småsimre i ca. 20 minutter.
- Piskefløden røres i. Retten tages af varmen og flødeost tilsættes.
TIP: Ved behov for mere protein, kan der steges et stykke kyllingebryst, der kan spises til.
TIP: Hvis du vil have flere grøntsager, smager det dejligt med broccoli. Skæres i mindre stykker og koges et par minutter.
TIP: Hvis du spiser retten med kylling og broccoli til, får du ca. 30 % af dagens behov for kalium