Vælg en side

Risotto

 

Risotto

  • 125 gram risottoris ((Alm. ris kan også bruges))
  • ¼ bouillonterning
  • 2½ dl kogende vand
  • 50 gram hakkede løg
  • ½ dl hvidvin
  • 1 spsk flødeost
  • ½ dl piskefløde
  • Rapsolie/olivenolie til stegning
  1. Olie varmes i en gryde. Hakkede løg svitses. Ris tilsættes og der røres et par minutter. Vin tilsættes og koges op.
  2. Opløs bouillonterningen i vand og tilsæt blandingen lidt ad gangen.
  3. Lad retten småsimre i ca. 20 minutter.
  4. Piskefløden røres i. Retten tages af varmen og flødeost tilsættes.

TIP: Ved behov for mere protein, kan der steges et stykke kyllingebryst, der kan spises til.

TIP: Hvis du vil have flere grøntsager, smager det dejligt med broccoli. Skæres i mindre stykker og koges et par minutter.

TIP: Hvis du spiser retten med kylling og broccoli til, får du ca. 30 % af dagens behov for kalium

Hovedret, Tilbehør

 

risotto og broccoli