Vælg en side

Rødvinskogte pærer med vaniljeis

Rødvinskogte pærer med vaniljeis

  • 4 faste pærer
  • 4 dl rødvin
  • 2 dl vand
  • Saften fra ½ citron
  • 150 gram sukker
  • 1 stang kanel
  • 3 hele nelliker
  • 2 hele kardemommekapsler
  • 1 stang vanilje
  • God vaniljeis
  1. Skræl pærerne, men lad stilken sidde. Skær blomsten for enden af, så pæren kan stå uden at vælte.
  2. Kog rødvin, vand, sukker og alle krydderierne op i en gryde. Læg pærerne i og lad dem simre i ca. ½ time, til de er møre, men ikke udkogte. Hvis pærerne ikke er helt dækkede af rødvin, kan du vende dem lidt efterhånden, så hele pæren bliver gennemkogt.
  3. Fisk pærerne op af lagen og sæt dem på et fad.
  4. Kog lagen ind til den bliver tyk, og hæld herefter lidt ud over pærerne.
  5. Server pærerne med en lækker kugle vaniljeis til.
Dessert

Næringsindhold pr. person (beregning er før tilberedning)

Energi: 525 kJ/125 kcal
Protein: 2 g
Fedt: 5 g
Kulhydrat: 18 g
Fosfat: 69 mg
Kalium: 164 mg

OBS. Næringsindhold er beregnet med tilbehør.

Rødvinskogte pærer med vaniljeis