Rødvinskogte pærer med vaniljeis
- 4 faste pærer
- 4 dl rødvin
- 2 dl vand
- Saften fra ½ citron
- 150 gram sukker
- 1 stang kanel
- 3 hele nelliker
- 2 hele kardemommekapsler
- 1 stang vanilje
- God vaniljeis
- Skræl pærerne, men lad stilken sidde. Skær blomsten for enden af, så pæren kan stå uden at vælte.
- Kog rødvin, vand, sukker og alle krydderierne op i en gryde. Læg pærerne i og lad dem simre i ca. ½ time, til de er møre, men ikke udkogte. Hvis pærerne ikke er helt dækkede af rødvin, kan du vende dem lidt efterhånden, så hele pæren bliver gennemkogt.
- Fisk pærerne op af lagen og sæt dem på et fad.
- Kog lagen ind til den bliver tyk, og hæld herefter lidt ud over pærerne.
- Server pærerne med en lækker kugle vaniljeis til.
Næringsindhold pr. person (beregning er før tilberedning)
Energi: 525 kJ/125 kcal
Protein: 2 g
Fedt: 5 g
Kulhydrat: 18 g
Fosfat: 69 mg
Kalium: 164 mg
OBS. Næringsindhold er beregnet med tilbehør.