Stegte sild i eddike
- 6 sildefileter
- 2 dl rugmel
- 1 tsk salt
- Friskkværnet peber
- Usaltet smør til stegningen
Eddikelage
- 5 dl eddike
- 150 gram sukker
- 1 dl vand
- 3 laurbærblade
- 12 hele peberkorn
- 2 rødløg
- Klip finnerne af sildefileterne, og fjern eventuelle ben. Skyl sildefileterne, og dup dem tørre. Vend fileterne i en blanding af rugmel, salt og peber, og lad dem hvile lidt, så paneringen kan få lov at sætte sig. Steg fileterne i smør på en varm pande i 3-4 minutter på hver side. Læg dem i et fad.
- Bring eddike, sukker, vand, laurbærblade og peberkorn i kog og lad lagen koge, til sukkeret er opløst. Pil rødløgene, og skær dem i tynde skiver. Fordel løgskiverne oven på sildene i fadet, og hæld den varme eddikelage over. Lad sildene trække i lagen i mindst 30 minutter.
Pynt med frisk dild lige før servering, og servér med godt rugbrød til.