Vælg en side

Stegte sild i eddike

 

Stegte sild i eddike

  • 6 sildefileter
  • 2 dl rugmel
  • 1 tsk salt
  • Friskkværnet peber
  • Usaltet smør til stegningen

Eddikelage

  • 5 dl eddike
  • 150 gram sukker
  • 1 dl vand
  • 3 laurbærblade
  • 12 hele peberkorn
  • 2 rødløg
  1. Klip finnerne af sildefileterne, og fjern eventuelle ben. Skyl sildefileterne, og dup dem tørre. Vend fileterne i en blanding af rugmel, salt og peber, og lad dem hvile lidt, så paneringen kan få lov at sætte sig. Steg fileterne i smør på en varm pande i 3-4 minutter på hver side. Læg dem i et fad.
  2. Bring eddike, sukker, vand, laurbærblade og peberkorn i kog og lad lagen koge, til sukkeret er opløst. Pil rødløgene, og skær dem i tynde skiver. Fordel løgskiverne oven på sildene i fadet, og hæld den varme eddikelage over. Lad sildene trække i lagen i mindst 30 minutter.

    Pynt med frisk dild lige før servering, og servér med godt rugbrød til.

Billede af opskriften er på vej