Vælg en side

Arv og testamente

Det er vigtigt, at du i god tid tager stilling til, hvad der skal ske med dine værdier, når du ikke er her længere. Hvem skal arve efter dig, og hvordan sikrer du dig, at dine ønsker bliver efterkommet?

Du kan læse mere på siden her og i vores pjece om arv og testamente, som du finder her.

Støt et godt formål og giv mere til dine arvinger

Dine arvinger kan blive fritaget for at betale arveafgift ved hjælp af en særlig løsning, kaldet ’30 % løsningen’.

Hvis du testamenterer 70 procent af din arv til dine arvinger (i stedet for den fulde arv), og du giver de resterende 30 procent til Nyreforeningen, så betaler vi til gengæld arveafgiften for de øvrige arvinger.

Dine arvinger modtager mere i arv, samtidig med at du donerer til et godt formål. Du kan læse mere om ’30 % løsningen’ på LegalDesks hjemmeside her.

Gratis testamente

Vi har indgået et samarbejde med Legal Desk, som vil lave dit testamente helt gratis, hvis du vælger at støtte os gennem din arv. Du laver nemt og sikkert dit testamente med Legal Desk ved at udfylde en formular, hvori du besvarer en række spørgsmål. På baggrund af dine svar, bliver dit testamente automatisk udarbejdet, og du får øjeblikkelig adgang til en PDF-version på deres platform.

Du kan oprette dit testamente gratis her

Ved at donere til en velgørende organisation, vil du i visse tilfælde kunne efterlade mere til dine arvinger gennem 30 %-løsningen. Læs mere om 30 %-løsningen her.

Ønsker du at læse mere og blive klogere på, hvad du kan bestemme i et testamente, kan du gøre det her.

Hvis du vælger at tilgodese Nyreforeningen i dit testamente, så er du automatisk med til at gøre en stor forskel for nyresyge, pårørende og donorer.

Opret testamente online

Nyreforeningen har indgået et samarbejde med virksomheden Dokument 24, hvor du kan oprette et gratis testamente online. Testamentet bliver gratis, når du vælger at donere arv til Nyreforeningen i testamentet. Dokument 24 tilbyder også juridisk rådgivning i forbindelse med oprettelse af dit testamente. Dette er ligeledes gratis. Opret et testamente hos Dokument 24

Du kan også lave et testamente online via TestaViva, som er en af Nyreforeningens andre samarbejdspartnere. Opret testamente med TestaViva.
 

Rabat på oprettelse af testamente hos advokat

Er du medlem af Nyreforeningen, får du rabat på oprettelse af et testamente hos advokatfirmaet Kroer Fink. Prisen for medlemmer er 3.000 kr. inkl. moms, og man sparer dermed 2.000 kr. Kontakt advokaterne på tlf. 71 99 29 29 og læs mere på www.kroerfink.dk.

Sådan håndterer Nyreforeningen arvesager

Ønsker du, at Nyreforeningen skal arve din formue eller en del heraf, er det nødvendigt at oprette et testamente. I testamentet indsætter du Nyreforeningen som arving og indskriver den ønskede del af arven.

Der skal ikke betales afgift af beløb testamenteret til Nyreforeningen. Hele beløbet går ubeskåret til Nyreforeningens arbejde.

Hvert år bliver Nyreforeningen tilgodeset i et antal arvesager. Det er vi meget taknemmelige for.

Som regel modtager vi kontante arvebeløb, men det sker også, at vi modtager arv i form af værdipapirer eller indbo. I disse tilfælde forsøger vi altid at omsætte arven til rede penge. Det gør vi, fordi det er den måde, vi bedst kan sikre, at arvemidler kanaliseres over i aktiviteter til gavn for patienter og pårørende.

Nogle gange har testator særlige ønsker til, hvilke aktiviteter der skal fremmes gennem arven. Sådanne ønsker accepterer vi naturligvis. Men vi foretrækker, at arven ikke bindes til bestemte aktiviteter, da vi så kan kanalisere pengene derhen, hvor behovet er størst.

Vi bruger altid arvemidler til aktiviteter, der gavner patienter og/eller pårørende. Det kan dog være meget forskellige aktiviteter. F.eks. vil vi gerne udbygge vores rådgivning og vores indsats for unge nyresyge. Derudover vil vi gerne løfte udbuddet af medlemstilbud, så vi når ud til alle – også de allersvageste.

For nærmere oplysninger om arv og testamente kontakt sekretariatet på tlf. 43 52 42 52 eller mail@nyre.dk.