Vælg en side

Bliv frivillig

Det meste arbejde i Nyreforeningen er baseret på frivillige. Det betyder, at du har rig mulighed for at støtte op om Nyreforeningens aktiviteter og sætte dit præg på den retning, som foreningen skal gå.

Her kan du læse mere om de forskellige muligheder for at bidrage aktivt til Nyreforeningens arbejde.

Frivillige hænder hos Nyreforeningen

Bliv frivillig i dit lokalområde

I vores 16 lokale kredse er der rig mulighed for at blive frivillig. Kredsene står for Nyreforeningens arbejde lokalt og varetager bl.a. den tætte kontakt til medlemmerne, hospitalsafdelingerne og sygehuspersonalet. Kredsene står desuden for lokale arrangementer.

Du kan stille op til bestyrelsen og være med til at beslutte og gennemføre lokale aktiviteter. Du kan også hjælpe bestyrelsen med praktiske gøremål i forbindelse med diverse arrangementer eller du kan foreslå en aktivitet i kredsen, som du planlægger. Mulighederne er mange.

Kontakt din lokale kredsformand, hvis du er interesseret i at høre mere om mulighederne for frivilligt arbejde. Find din lokale kreds her.

Nyreforeningens udvalg

Nyreforeningen har tre fagudvalg for henholdsvis patienter, pårørende og donorer. Udvalgene arbejder for bedre vilkår og er politisk talerør for disse grupper. Hvert udvalg mødes normalt fire  gange om året. I udvalgene arbejdes med Nyreforeningens mål og med politiske mærkesager, som vedrører f.eks. livskvalitet og retsstilling for de tre målgrupper.

Du kan læse mere om udvalgenes mål og mærkesager her: Patientudvalget, Pårørendeudvalget og Donorudvalget. Kontakt udvalgenes formand for at høre mere om mulighederne for at blive del af et udvalg.

Pårørendefællesskaber

Nyreforeningen har pårørendefællesskaber, hvor pårørende kan mødes, skabe netværk og dele erfaringer om stort og småt fra livet som pårørende. Pårørendefællesskaberne er spredt over landet og ledes af frivillige, der selv er pårørende. Der findes kun pårørendefællesskaber der, hvor frivillige har meldt sig til at være vært for et fællesskab. Læs mere om pårørendefællesskaberne her.

Savner du et pårørendefællesskab i dit nærområde, så kan du melde dig som vært for et nyt fællesskab. Via et kursus, som holdes d. 1. og 2. marts 2025, vil du blive klædt på til rollen som vært. Det kræver ingen særlige forudsætninger at være vært. Dog skal du selv være pårørende og have overskud til at påtage dig opgaven. Derudover skal du være empatisk og god til at styre samtaler, så alle i gruppen bliver set og hørt.

Overvejer du at være vært eller hjælpe en af de eksisterende værter, så kontakt projektleder Karen Bangert på kb@nyre.dk og tlf. 92 82 24 61 eller projektleder Maia Torstensson på mt@nyre.dk og 92 82 24 73. Du bliver ringet op til en uforpligtende snak om det at være vært.

Nyrefællesskaber

Nyreforeningens nyrefællesskaber er samtalegrupper for voksne med nyresygdom, her kan nyresyge mødes, skabe netværk og dele erfaringer om stort og småt fra livet med en nyresygdom. Nyrefællesskaberne er spredt over landet og ledes af frivillige, der selv har en nyresygdom. Der findes kun nyrefællesskaber der, hvor frivillige har meldt sig til at være vært for et fællesskab. Læs mere om nyrefællesskaberne her. 

Savner du et nyrefællesskab i dit nærområde, så kan du melde dig som vært for et nyt fællesskab. Via et kursus, som holdes d. 1. og 2. marts 2025, vil du blive klædt på til rollen som vært. Det kræver ingen særlige forudsætninger at være vært. Dog skal du selv have en nyresygdom og have overskud til at påtage dig opgaven. Derudover skal du være empatisk og god til at styre samtaler, så alle i gruppen bliver set og hørt.

Overvejer du at være vært, så kontakt projektleder Maia Torstensson på mt@nyre.dk og 92 82 24 73 eller projektleder Liv Hübner Østergaard på lh@nyre.dk eller tlf. 92 15 08 54. Du bliver ringet op til en uforpligtende snak om det at være vært.

 

Nyrelinjen

Nyrelinjen er et landsdækkende tilbud til foreningens medlemmer. Via Nyrelinjen kan man ringe og tale med en, der har stået i samme situation. Nyrelinjens frivillige har levet med nyresygdom eller været pårørende i flere år. Andre har valgt at donere en nyre, anonymt eller til en nær person. Læs mere om Nyrelinjen her.

Som frivillig på Nyrelinjen får du mulighed for at gøre en forskel for andre, du bliver en del af et netværk med andre frivillige og du vil via et online kursus blive klædt på til opgaven.

Nyrelinjens opgave er ikke at rådgive, men at lytte, stille åbne spørgsmål og være en mental støtte. Ligeledes er det at dele sin erfaring som nyresyg, donor eller pårørende en vigtig del af det at være frivillig på Nyrelinjen. For at blive frivillig på Nyrelinjen skal du have haft en nyrespecifik diagnose, været donor eller pårørende i mindst 2 år og være afklaret om din egen situation. Du skal kunne lytte og sætte dig ind i andre menneskers situation – også selv om de reagerer helt anderledes end dig.

Har du lyst til at være frivillig på Nyrelinjen, kan du kontakte Nyreforeningens rådgiver Jan Jensen på tlf. 50 93 59 50 eller mail jj@nyre.dk for at høre mere om opgaven.

Idémøder

Nyreforeningen ønsker at udforske nye måder at være frivillig på. Derfor holder vi en række idémøder, hvor alle medlemmer er velkomne til at byde ind med idéer til aktiviteter og netværk for personer med nyresygdom og deres pårørende.

På disse møder skaber Nyreforeningen rammerne for, at deltagere kan føre idéer ud i livet sammen med andre. Til at understøtte de aktiviteter, som der er fælles interesse, tid og overskud til at føre ud i livet efterfølgende, har vi en lille pose penge med.

De seneste idémøder har bl.a. ført til en bogklub i København, gåklubben ’Nyretrav’ i Nordjylland, cafeaftener med spil, håndarbejde og hygge i Stenløse, en fugletur på Fyn og meget mere.

Møderne annonceres i Nyreforeningens kalender, som du finder her.

Vil du høre mere om idémøderne kan du kontakte projektleder Karen Bangert på kb@nyre.dk og tlf. 92 82 24 61 eller projektleder Maia Torstensson på mt@nyre.dk og 92 82 24 73.

Idémøderne er støttet af Nordea-fonden

Måske har du en ide til et projekt eller et arrangement, du gerne vil gennemføre – det vil vi i så fald gerne høre mere om. Du kan kontakte Nyreforeningens frivilligkonsulent Karen Bangert på kb@nyre.dk eller tlf. 92 82 24 61.