Vælg en side

Pårørende-fællesskaber

For dig som er pårørende til en person med nyresygdom

I Nyreforeningen arbejder vi for at hjælpe og støtte de pårørende, og derfor har vi oprettet særlige fællesskaber for pårørende.

Hør fire af Nyreforeningens frivillige værter fortælle om pårørendefællesskaberne og værdien af at møde andre pårørende.

 

Hvad er pårørendefællesskaber?

Det kan være en stor omvæltning, når én i familien rammes af nyresygdom – både for den ramte og for de pårørende – og i den forbindelse kan det være en stor hjælp, at møde ligesindede, som ved hvad det vil sige at være pårørende.

En række frivillige, som selv er pårørende, har sagt ja til at være værter for fællesskaber hvor pårørende kan mødes, skabe netværk og dele erfaringer om stort og småt fra livet som pårørende.

Et pårørendefællesskab er et sted, hvor pårørende styrker og støtter hinanden og hvor glæder og sorger kan deles i trygge rammer.

Derudover giver pårørendefællesskaberne også pårørende mulighed for at hente viden og inspiration til at håndtere hverdagens udfordringer, samt adgang til rådgivning og vejledning. Via fællesskaberne bliver deltagerne inviteret til cafémøder og til temaaftener om de ting, som fylder, når man er pårørende til en person med nyresygdom.

Deltagelse i fællesskaberne er gratis og alle i fællesskabet har tavshedspligt.

Hvem kan deltage?

Pårørendefællesskaberne er grupper for voksne pårørende, og der oprettes fællesskaber målrettet forskellige grupper af pårørende. Ligesom fællesskaberne oprettes forskellige steder i landet.

Hvor og hvornår mødes pårørendefællesskaberne?

Pårørendefællesskaberne startede i august 2022. Nogle fællesskaber mødes fysisk og andre mødes online.

Du finder pårørendefællesskaber her:

Fællesskab for kæreste/ægtefælle/samlever, som mødes fysisk

Fællesskab for forældre til voksne børn med nyresygdom

Fællesskab for kæreste/ægtefælle/samlever (de yngre 25-40+), som mødes fysisk

Øvrige netværk for pårørende i Nyreforeningens kredse

Vil du vide mere?

Vil du vide mere om fællesskaberne, kan du kontakte værterne for de enkelte fællesskaber eller projektleder Karen Bangert på kb@nyre.dk eller tlf. 92 82 24 61

Bliv vært for et pårørendefællesskab

Vi søger nye værter, så vi kan oprette endnu flere pårørendefællesskaber til gavn for alle jer, der er pårørende til en person med nyresygdom. Måske er det dig?

Som vært for et pårørendefællesskab er man med til at skabe rammerne for at pårørende kan mødes og tale med andre, der forstår hvad det vil sige at ens nærmeste har en nyresygdom. Som vært får man ansvar for at invitere til og agere vært for møder i fællesskaberne. Som vært er man også med til at beslutte, hvor og hvor ofte fællesskabet mødes, og man har indflydelse på, hvilke emner der tages op.

Det kræver ingen særlige forudsætninger at være vært. Dog skal du være pårørende til person med nyresygdom og have overskud til at påtage dig opgaven. Derudover hjælper det, hvis du er empatisk anlagt og er god til at styre samtaler. Du vil inviteret på et weekendkursus 3.-4. februar 2024 af Nyreforeningen, og du vil dele opgaven med en anden person, så du kommer ikke til at stå alene. Hvis dette lyder som noget for dig, kan du tilmelde dig nederst på siden. Du er også velkommen til at udfylde formularen, hvis du blot er nysgerrrig på at høre om rollen som vært og få en snak om det er noget for dig.

Bliv vært for et pårørendefællesskab
Temadag - Hvordan håndterer man rollen som forældre, når man har et voksent barn med en nyresygdom