Vælg en side

Nyrefællesskaber

Det kan være en stor omvæltning, når man rammes af nyresygdom. Ofte dukker mange spørgsmål op, som kan være af både praktisk og personlig karakter. Man kan også komme til at føle sig alene med sin sygdom, fordi ens omgangskreds ikke ved, hvad det vil sige at have en kronisk nyresygdom. Men der er mange, der ligesom dig lever med en kronisk nyresygdom, og som også går igennem eller har gennemgået lignende behandslingsforløb.

For at Nyreforeningens medlemmer kan få glæde af hinandens erfaringer og gensidige forståelse, har Nyreforeningen oprettet nyrefællesskaber i forskellige byer rundt om i Danmark. Her kan man tale med andre, der kender til hverdagen med en nyresygdom.

Hvad er nyrefællesskaber?

Et nyrefællesskab er et sted, hvor personer med nyresygdom mødes til cafémøder og støtter hinanden, og hvor glæder og sorger kan deles i trygge og fortrolige rammer. Fællesskaberne ledes af frivillige personer med nyresygdom.

Nyrefællesskaberne giver derudover deltagerne mulighed for at hente viden og inspiration til at håndtere hverdagens udfordringer via temaaftener om de ting, som fylder, når man lever med en kronisk nyresygdom.

Deltagelse i fællesskaberne er gratis, og alle i fællesskabet har tavshedspligt. Fællesskaberne er geografisk placeret der, hvor frivillige har meldt sig til at være vært for et fællesskab. Nogle områder og regioner er derfor bedre repræsenteret end andre.

Hvem kan deltage?

Nyrefællesskaberne er for voksne over 18 år med en nyresygdom. Nogle steder oprettes fællesskaberne for bestemte grupper af nyresyge eller med udgangspunkt i andre fællesnævnere. Det er op til de frivillige værter at sætte rammerne, og det bakker Nyreforeningen op om. 

Hvor og hvornår mødes nyrefællesskaberne?

Vil du vide mere?

Vil du vide mere om fællesskaberne, kan du kontakte værterne for de enkelte fællesskaber, projektleder Maia Torstensson på mt@nyre.dk og 92 82 24 73 eller projektleder Liv Hübner Østergaard på lh@nyre.dk eller tlf. 92 15 08 54.