Vælg en side

Forebyggelse

Pas på dine nyrers sundhed

– hele livet

Det anslås, at 500.000-600.000 mennesker i Danmark har en kronisk nyresygdom, hvoraf rigtigt mange ikke ved, at de har det. Desuden er der en stor gruppe af mennesker, der skal passe ekstra godt på deres nyrer, fordi de har en anden kronisk sygdom – for eksempel diabetes eller forhøjet blodtryk – der øger risikoen for nyreskader. Begge grupper kan have gavn af at kende deres muligheder for at sikre nyrernes sundhed og for at forebygge eller forsinke forværring af eksisterende nyresygdom. Herunder kan du klikke dig videre til mere information om forebyggelse hvis du har diabetes, forhøjet blodtryk eller hjertekarsygdom og om forebyggelse, hvis du har en nyresygdom.

Til dig der har diabetes, forhøjet blodtryk eller hjertekarsygdom

Hvis du har diabetes, hjertekarsygdom eller forhøjet blodtryk, er det ekstra vigtigt, at du passer godt på dine nyrer. Disse sygdomme giver nemlig øget risiko for at udvikle nyresygdom. Der findes dog i dag behandlinger, der kan være med til at beskytte dine nyrer. Derudover er der en del, du selv kan gøre for at holde dine nyrer sunde og forebygge eller forsinke udvikling af nyresygdom.

Vi har samlet information, gode råd og links til dig her.

Til dig der har fået konstateret en nyresygdom

Forebyggende behandling og en sund levevis kan være med til at sikre dine nyrers sundhed og forebygge, at du får kronisk nyresygdom. Trods dette kan kronisk nyresygdom ikke altid forhindres. Hvis du har fået konstateret en nyresygdom, er der dog en del, du kan gøre for at holde dine nyrer sunde og forsinke udviklingen af sygdommen og eventuelle følgesygdomme.

Vi har samlet information, gode råd og links til dig her.