Vælg en side

Unge

Der er mange ting at forholde sig til, når man er ung og nyresyg. Ting, som andre ikke behøver at tænke over. Derfor kan det være rart at få en snak med nogen, som ved hvordan det er at være ung og nyresyg.

Her på siden møder du vores eksperter i et liv som unge med nyresygdom.

Unge i Nyreforeningen
Steffie

Steffie Jørgensen (f. 1992) – København – Har været nyresyg siden barndommen af ukendt årsag. Kortvarig i dialyse. Transplanteret i 1999 med farmors nyre og i 2013 med mors nyre. Arbejder fuldtid.

Jeg hedder Steffie, er født i 1992 og arbejder som sygeplejerske på en akutafdeling.

Min sygdom blev opdaget da jeg var seks år. Herefter var jeg 6 måneder i dialyse, og blev transplanteret første gang som 7 årig og anden gang som 21 årig. Jeg har en del andre sygdomme udover, mange grundet den længe immundæmpende behandling – men jeg går meget op i at leve et lykkeligt og optimistisk liv. Så på trods af stor sygdomsbyrde og hospitalsbesøg, fylder det mentalt minimalt i dagligdagen.

Jeg har opdaget hvordan kosten og motion kan havde en stor indvirkning på nyrefunktionen, og har selv vundet 15-20 % funktion på min nuværende nyre (til ca. 35%) på denne måde.

Skriv endelig til mig.

Kontakt
Mail: steffiebj@gmail.com

Susanne Larsen (f. 1986) – Fyn – Blev nyresyg som 16 årig af ukendt årsag. Erfaring med P-dialyse, natmaskine og hæmodialyse. Transplanteret med mors nyre i 2005. Arbejder fuldtid og er mor til to børn. 

Jeg er født i 1986 og blev nyresyg, da jeg var 16 år. Det fik vendt helt op og ned på hverdagen. Årsagen til min sygdom er ukendt. Jeg har været i dialyse igennem 3 år, både p-dialyse, natmaskine og hæmodialyse. Det har været en hård tid. Jeg fik min mors ene nyre i 2005, og den fungerer godt for mig. I dag er jeg mor til to børn, uddannet som social- og sundhedsassistent og arbejder fuldtid.

Kontakt
Mobil: 28 72 71 97
Mail: Susanne.m.l@hotmail.com
Du er altid velkommen til at skrive en mail eller sende en sms, så ringer jeg tilbage.

Karsten Jensen

Karsten Jensen (f. 1990) – Sydøstjylland – Har været nyresyg siden 2009 af ukendt årsag. Erfaring med P-natdialyse og hæmodialyse, begge dele i hjemmet. Transplanteret i 2015 og 2017. 

Jeg er født i 1990 og har været nyresyg siden 2009. Årsagen til min nyresygdom er ukendt.

Første gang jeg blev transplanteret var i 2015, men den transplanterede nyre blev afstødt efter kort tid. Derfor blev jeg transplanteret igen i 2017.

Jeg har ind imellem både kørt P- natdialyse og hæmo-dialyse. Begge ting har foregået derhjemme med stor frihed.

Siden 2014 har jeg været førtidspensionist. Efter den seneste transplantation har jeg dog været ude i forskellige løntilskud jobs, både som klatre instruktør og som alt mulig mand på et værksted. Lige nu søger jeg efter et nyt job.

Kontakt
Ring til mig på mobil 60 72 42 87
Du kan også sende mig en sms eller mail, så aftaler vi en tid.

k_jensen2019@hotmail.com