Vælg en side

Bliv nyreven

Bliv nyreven i Nyreforeningen

Obs. Vi har modtaget overvældende mange tilmeldinger til at være Nyreven, så vi er nu i den heldige situation, at vi ikke behøver flere. Hvis du bor på Bornholm eller i Nordjyllands eller Sønderjyllands kreds, er du dog stadig velkommen til at tilmelde dig. 

Har du lyst til at være en støtte for personer med nyresygdomme, som står i en svær situation og har brug for en at tale med, som har været igennem det samme? Nyreforeningen søger lige nu efter frivillige nyrevenner til en udvidelse af Nyrelinjen, hvor man mødes lokalt. Vi forventer, der skal bruges 2-3 timer om måneden. 

Hvad går nyrevenner ud på?

Som nyreven kan du kontaktes af Nyreforeningens medlemmer, som savner støtte til at håndtere deres situation. Måske de netop har fået en diagnose, de skal begynde dialyse eller skal transplanteres og har brug for at tale med en person, som allerede har været igennem det samme. Det kan også være, at de gerne vil have en nyreven med den første gang på dialyseafdelingen eller gerne vil se, hvordan en anden person har indrettet sit hjem med hæmodialyse. 

Som nyreven vil du modtage undervisning på et kursus, som Nyreforeningen står for fredag d. 1. september, 2023, i Middelfart eller tæt derpå. Når du har modtaget din undervisning, kan du derefter kontaktes af foreningens medlemmer med henblik på at mødes og snakke. Nogle gange vil det måske være nok at mødes en gang, men I kan også fortsætte med at mødes, hvis I har lyst. 

Du er selv med til at planlægge det i forhold til dine andre gøremål, og Nyreforeningen dækker de udgifter, du eventuelt måtte have til transport eller andet forbundet med samtalerne.

Hvem kan være nyreven?

For at være en nyreven skal du have tid tilovers til at mødes med dem, som kontakter dig. Vi forventer et månedligt tidsforbrug på to til tre timer, men det kan naturligvis være både mindre og mere. Dertil skal du naturligvis have lyst til at dele ud af dine erfaringer, men fremfor alt handler det om at være god til at lytte og være afklaret omkring din egen situation. Det kræver nogle gange, at man kan sætte sig selv lidt i baggrunden. 

Vi bestræber os på at lave en sammensætning af nyrevenner, som spænder over alle slags erfaringer, nyresygdomme og aldre. Vi håber, at mange med forskellige forudsætninger har lyst til at melde sig som Nyrevenner. Når du har meldt dig, vil du efterfølgende blive ringet op af projektkoordinatoren med henblik på at afstemme forveninger hos begge parter.

Vi håber på at kunne finde mindst to nyrevenner i hver af foreningens lokalkredse. For at blive nyreven er det en forudsætning, at man kan deltage i kurset i Middelfart (eller deromkring) fredag d. 1. september.

Hvem kan jeg kontakte med spørgsmål?

Spørgsmål kan rettes til Liv Østergaard på mail på lh@nyre.dk samt på telefon 92 15 08 54 mandage, tirsdage og torsdag mellem kl. 10 og 14.00.

Meld dig som nyreven

Nyrevenner mødes og snakker