Vælg en side

Legater

Der er begrænsede muligheder for at søge legater igennem Nyreforeningen, men herunder kan du se, hvilke legater du kan søge.

Ferielegat via lokalkredsene

De fleste af Nyreforeningens lokalkredse udbyder hvert år legater til ferie og rekreationsformål. Der er tale om legater på 1.000-2.000 kr.

I de fleste lokalkredse er det en betingelse, at man har en stram økonomi for at komme i betragtning til et legat. Selvom man opfylder kriterierne for at få legat, er der ingen garanti for at få det. Se på nyre.dk under kredse, hvordan man ansøger.

Større rejselegat

Nyreforeningens socialrådgiver har mulighed for at indstille personer til et større legat til brug for rejser og rekreation, hvis man har brug for at komme på rekreation, har ekstraudgifter, når man skal rejse som dialysepatient eller skal have dialysebehandling udenfor EU og selv må betale for dialysebehandlingen.

Legater til forsørgelse m.v.

Nyreforeningen har ingen legater, man kan søge som følge af stram økonomi eller lignende.

 

Hvor kan man søge legater?

Hvis du har brug for at søge et legat til et socialt formål, uddannelse, rejse eller lignende, kan det anbefales, at du kigger på de mange legatmuligheder i Kraks fonds- og legatvejviser eller i Vejviser til legater og fonde. Der er også mange, der tilbyder legatvejledning på nettet mod betaling. Pas på disse, der er mange plattenslagere blandt udbyderne.

Hjælp fra Nyreforeningen

Nyreforeningens socialrådgiver kan vejlede dig, når du ønsker at søge legat, men har ikke mulighed for at søge legater for dig.

Denne side er udarbejdet af Nyreforeningens socialrådgiver, februar 2023.