Vælg en side

Pension når du er arbejdsløs

Husk din pension, hvis du bliver arbejdsløs

Mister du dit arbejde, er det måske ikke din pensionsordning, du tænker på som det første. Men det er vigtigt at være opmærksom på, at dine pensionsindbetalinger stopper, når du bliver ledig. Og stopper du med at indbetale til din pension, kan du miste vigtige pensionsdækninger, såsom tab af erhvervsevne og sum ved kritisk sygdom. Derfor er det altid en god ide at kontakte sit pensionsselskab, hvis man bliver arbejdsløs.

Man er som regel bidragsfrit dækket mellem 3-12 måneder, inden ens forsikringer udløber. Man kan som udgangspunkt godt bibeholde sine forsikringer, hvis man mister sit arbejde, men det kræver, at man indbetaler til dem.

Det kan naturligvis være svært at få økonomien til at hænge sammen, hvis man mister sit job, men det er vigtigt, at man opretholder sin forsikring. På den måde kan du bedst sikre dig og din familie. Hos de fleste pensionsselskaber kan man bruge af sin pensionsopsparing til at betale til forsikringerne. Det er en god ide at kontakte sit pensionsselskab og spørge, hvad der er muligt i din situation.

Hvis du får et nyt job, som indbetaler din pension til et nyt pensionsselskab, skal du overveje, om du skal flytte din pensionsordning til det nye selskab, så du får samlet din pension ét sted og ikke betaler administrationsomkostninger flere steder. Der kan dog være flere forhold, du skal være opmærksom på ved flytning af pensionsordningen, og derfor er det en god ide at tale med dit tidligere selskab, inden du flytter din pensionsordning.

Denne side er udarbejdet af Nyreforeningens socialrådgiver, januar 2023.