Vælg en side

Novo Nordisk stopper undersøgelse af stoffet semaglutid på nyrepatienter før tid

Novo Nordisk har den 10. oktober 2023 meddelt, at man stopper en undersøgelse kaldet FLOW, som undersøger effekten af stoffet semaglutid hos personer med type 2-diabetes og kronisk nyresygdom – angiveligt fordi man allerede nu kan se, at stoffet er effektivt.

Undersøgelsen sammenligner semaglutid med placebo for at se, om semaglutid har en effekt på bl.a. udviklingen af nyreskader hos målgruppen.

Beslutningen om at afslutte undersøgelsen er baseret på en anbefaling fra den uafhængige Data Monitoring Committee (DMC), fordi resultaterne fra en foreløbig analyse opfyldte visse forudbestemte kriterier for effekten af stoffet.

Novo Nordisk forventer, at FLOW vil præsentere resultaterne af undersøgelsen i første halvdel af 2024.

Om FLOW

FLOW er en undersøgelse, der sammenligner semaglutid på 1,0 mg med placebo som et supplement til standardbehandlingen for at forebygge udviklingen af nyreskader og risiko for nyre- og hjertedødelighed hos personer med type 2-diabetes og kronisk nyresygdom. 3.534 personer er indskrevet i undersøgelsen, der har været gennemført i 28 lande på mere end 400 forskningssteder. Undersøgelsen blev påbegyndt i 2019.

Forskning relateret til nyresygdom