Vælg en side

Nyrernes Dag 2024 – fokus på forebyggelse

Lørdag den 25. maj 2024 er Nyrernes Dag. Temaet for dagen er i år forebyggelse, og dagen markeres på forskellig vis på foreningens sociale medier og af flere af Nyreforeningens kredse rundt omkring i landet. Vær med til at dele, så vi sammen kan sørge for, at budskabet kommer vidt omkring.

Nyreforeningen har i 2024 særligt fokus på mulighederne for at sikre nyrernes sundhed, både hvis man er i forøget risiko for at udvikle nyresygdom, og hvis man allerede har en nyresygdom.

En stor gruppe mennesker med diabetes, for højt blodtryk og hjertekarsygdomme bør passe ekstra godt på deres nyrer, for med forebyggende behandling og sund levevis kan de forebygge eller forsinke udvikling af nyresygdom. Har man en nyresygdom, kan man ligeledes gøre meget for at holde nyrerne sunde og forebygge eller forsinke forværring af sygdommen og eventuelle følgesygdomme.
I forbindelse med Nyrernes Dag 2024 sætter Nyreforeningen ekstra fokus på, hvad man skal være opmærksom på omkring nyresygdom og nyresundhed, og hvad man selv kan gøre for at passe på nyrerne. Det gør vi ved at dele information på sociale medier op til og på Nyrernes Dag og ved kredsenes lokale aktiviteter på dagen.

Vær med i Nyreudfordringen

På instagram kører vi i ugerne omkring Nyrernes Dag ”Nyreudfordringen”, hvor skiftende personer laver en såkaldt ”take over” af Nyreforeningens instagramprofil og stiller følgerne en udfordring indenfor fysisk aktivitet, kost eller mental egenomsorg. Det kunne for eksempel være at gå 10.000 skridt om dagen i en uge, at droppe kødet på tallerkenen i en uge eller at holde flere pauser hver dag.
I løbet af ugen deler Nyreudfordreren billeder/video, tanker, tips og tricks fra sin egen proces, og alle opfordres til at deltage i udfordringen og dele egne billeder og tanker i kommentarsporet. Vi håber, du har lyst til at deltage.

Har du mod på selv at lave en Nyreudfordring?

Vi vil gerne lave endnu flere Nyreudfordringer, både omkring Nyrernes Dag og resten af året, så hvis du vil være udfordrer, kan du skrive til mail@nyre.dk.