Vælg en side

Nyrevenner i Østjylland

Her kan du læse om Nyreforeningens frivillige Nyrevenner i Østjylland og finde deres e-mail adresse. Ved at læse om de enkelte Nyrevenner kan du finde en, som du gerne vil tale med. Herefter skriver du kort om dig selv til dem, og så kontakter Nyrevennen dig med henblik på at finde tid og sted for at mødes. I kan mødes en gang eller vælge at mødes flere gange, hvis der er behov.

Lise Kirketerp Rubak

Lise Kirketerp Rubak

Lise blev diagnosticeret med forhøjet blodtryk i 2009 og blev transplanteret i 2019. Hun arbejder som coach og er uddannet psykoterapeut. Hun bor i Hadsten i Østjylland.

Kontakt Lise på: lisekirketerp@gmail.com

Simon Grønkjær

Simon Grønkjær (f. 1975)

Simon fik konstateret cystenyrer i 2003 som 28-årig. Han var tre måneder i hæmodialyse inden han i 2019 blev transplanteret med sin mors nyre efter et forløb med flere udsatte operationer og en nyreskade, der var ved at koste ham livet. I dag fungerer den nye nyre godt. Eftersom Simon fik sin diagnose som ung, kender han til de overvejelser, man kan gøre sig, når man er ung og kronisk syg og ikke kan det samme som sine venner. Han kender også til de tanker, der opstår, når man går og venter på en ny nyre, i forhold til om man kunne have gjort noget anderledes og dermed ændret sit forløb. Simon bor i Egå i Østjylland.

Kontakt Simon på: Simongr78@hotmail.com

Lars Michael Agergaard

Lars Michael Agergaard (f. 1964)

Lars fik i 2004 konstateret cystenyrer. I 2014 blev han transplanteret, hvilket var et meget kompliceret forløb, da hans tyktarm blev punkteret i forbindelse med operationen, hvilket dog først blev opdaget flere dage efter. Han fik derefter stomi. Han fik også delirium, som er en akut psykisk tilstand, der kan følge efter fysisk sygdom. Her er der forstyrrelser i ens bevidsthed og ens tanker. Han fik også en hjerneblødning og dårlig hjerterytme. Lars ved derfor en del om både cystenyrer og komplicerede transplantationsforløb med følgesygdomme- og virkninger.

Lars startede i hæmodialyse i 2012 og er stadig i dialyse. Han sidder som frivilligt bestyrelsesmedlem i kreds Østjylland. Han bor i Aarhus N.

Kontakt Lars på: l.agergaard@hotmail.com

Vil du vide mere?

Vil du vide mere om Nyrevenner, kan du kontakte projektleder Liv Hübner Østergaard på tlf. 92 15 08 54 eller på mail lh@nyre.dk.