Vælg en side

Nyrevenner i Vestjylland

Her kan du læse om Nyreforeningens frivillige Nyrevenner i Vestjylland og finde deres e-mail adresse. Ved at læse om de enkelte Nyrevenner kan du finde en, som du gerne vil tale med. Herefter skriver du kort om dig selv til dem, og så kontakter Nyrevennen dig med henblik på at finde tid og sted for at mødes. I kan mødes en gang eller vælge at mødes flere gange, hvis der er behov.

Christen Ross

Christen Ross (f. 1948)

Christen blev diagnosticeret med glomerulonefritis (nyrebetændelse) i 1989. Han blev nyretransplanteret første gang i 1992 og anden gang i 2003. Han har været i dialyse i 7,5 år, herunder både hæmo- og posedialyse. Nu er han i medicinsk behandling.

Christen har arbejdet 42 år i en bank og været gift med Hanne i 50 år. Sammen har de tre udeboende børn, svigerbørn og syv børnebørn. Han har siddet som kasserer i Vestjyllands kreds i Nyreforeningen i næsten 30 år og været rejseleder på flere af Nyreforeningens rejser. De rejser stadig meget gerne, og udover at rejse, spiller Christen gerne golf og bordtennis. Han er faktisk interesseret i al slags sport. Christen bor i Holstebro, Vestjylland.

Kontakt Christen på: chrross@post12.tele.dk

Helle Borg

Helle Borg (f. 1972)

Helle fik i 2019 konstateret FSGS (Fokal Segmental Glomerulosklerose), en sjælden sygdom, hvor man finder pletvis arvæv i de små filtre i nyrevævet. Hun har ikke været i dialyse, men blev transplanteret i efteråret 2022. Hun oplever dog stadig, at hun skal bruge meget energi på at få hverdagen til at fungere, blandt andet pga. den immundæmpende medicin. Hun arbejder som sygeplejerske i almen praksis, hvilket betyder, at hun kender en del til nyresygdomme, medicin og sundhedsvæsenet som helhed udover det kendskab, hun har, fra selv at leve livet på trods af de vilkår, sygdommen giver.

Helle og hendes mand bor på en gård. Deres fem børn (herunder to hold tvillinger) er alle flyttet hjemmefra. Eftersom Helle arbejder fuldtid, er hun ikke til rådighed om formiddagen og tidlig eftermiddag. Hun kan bedst træffes sidst på eftermiddagen. Helle strikker og elsker at gå ture i naturen omkring Herning i Vestjylland, hvor hun bor.

Kontakt Helle på: helle@hbejendomme.dk

Vil du vide mere?

Vil du vide mere om Nyrevenner, kan du kontakte projektleder Liv Hübner Østergaard på tlf. 92 15 08 54 eller på mail lh@nyre.dk.