Vælg en side

Nyrevenner i Vestsjælland

Her kan du læse om Nyreforeningens frivillige Nyrevenner i Vestsjælland og finde deres e-mail adresse. Ved at læse om de enkelte Nyrevenner kan du finde en, som du gerne vil tale med. Herefter skriver du kort om dig selv til dem, og så kontakter Nyrevennen dig med henblik på at finde tid og sted for at mødes. I kan mødes en gang eller vælge at mødes flere gange, hvis der er behov.

Jens Frost Hansen

Jens Frost Hansen (f. 1960)

Jens fik i 2004 konstateret nedsat nyrefunktion, hvorefter han har gået til kontrol. I 2020 begyndte han i posedialyse i hjemmet, først om natten og senere også om dagen. I 2021 modtog han en ny nyre. Jens har været selvstændig skohandler i 27 år og senere været freelance håndværker. Siden 2018 er han på pension. Jens’ mor havde også nedsat nyrefunktion.

Jens har tre voksne børn. Han bor med sin kone i Nykøbing Sjælland i Vestsjælland.

Kontakt Jens på: frostheby@hotmail.com

Heidi Sommerstedt

Heidi Sommerstedt (f. 1971)

Heidi blev i 1999 diagnosticeret med polycystisk nyresygdom (cystenyrer). Hendes far havde samme sygdom, så Heidi kender også til at være pårørende til en person med en nyresygdom. Siden 2020 har hun været i hæmodialyse på sygehuset.

Heidi bor med sin mand i Næstved og har en søn på 24 år. Hun er lærer for de store elever i folkeskolen. Når hun ikke bruger tiden på arbejde og at være i dialyse, læser hun meget gerne, er sammen med sin hund eller tilbringer tid med familien.

Kontakt Heidi på: heissom@gmail.com

Jack Gallagher

Jack Gallagher (f. 1944)

Jack har haft nedsat nyrefunktion i mange år, men er først nu kommet i udredning og er ved at forberede sig på dialyse gennem samtaler. Han har været offentligt ansat i psykiatrien i 40 år og har undervist på sygeplejeskoler og sosu centre. Jack er desuden uddannet kognitiv miljøterapeut.

Han har en stor have på 3000 m2, som han gerne holder sig beskæftiget i fra morgen til aften. Jack har to voksne børn og tre børnebørn og bor med sin hustru i Kisserup på Vestsjælland.

Kontakt Jack på: djvg@icloud.com

Jes Petersen

Jes Petersen (f. 1953)

I 2007 fik Jes konstateret, hvad lægerne mener er skrumpenyrer. Fra 2010 til 2012 var han i dialyse. Han tog posedialyse hver nat og var samtidig i hæmodialyse på sygehuset tre gange om ugen ad fire timer. Han har to gange været i Frankrig med sin dialyse, hvilket han selv har arrangeret. I 2012 fik han en ny nyre fra sin kone.

Jes har arbejdet som datatekniker og er nu på pension. Han deler sin tid mellem hus og sommerhus og sine tre voksne børn. Jes bor med sin kone i Holbæk.

Kontakt Jes på: jes.ehrenreich@gmail.com

Pia Dahl Jørgsen

Pia Jørgensen (f. 1979)

Pia er født med kun en nyre. I 2003 svigtede hendes eneste nyre, og hun kom derfor i dialyse. Hun startede med hæmodialyse og gik senere over til posedialyse. I 2009 fik hun en nyre fra donorlisten. Siden 2017 virker den ikke længere, og Pia er derfor igen i posedialyse i hjemmet både om dagen og via natmaskine.

Pia er meget kreativ og holder af at hækle, lægge perler, klippe kort, sy på maskine og meget andet. Hun bor med sin mand og sin datter på 10 år i Herlufmagle.

Kontakt Pia på: Pia@c-code.dk

Nyreven Marianne Rasmussen

Marianne Rasmussen (f. 1952)

Marianne Rasmussen blev i 2019 diagnosticeret med Fokal Segmental Glomerulosklerose (FSGS), som er en form for udvidet nyrebetændelse. Diagnosen blev stillet ved hjælp af en biopsi, efter hun i mange år havde udvist symptomer, som lægerne ikke kunne finde en forklaring på. Hun har stadig problemer med blodtrykket og modtager blodtryksmedicin. Hun er ikke langt fra at begynde i dialyse.

Marianne er nyreven, fordi hun kan lide at tale med andre mennesker og lægge ører til, hvad end de går rundt med. Hun har to voksne piger og to voksne børnebørn. Hun har blandt andet arbejdet på et bofællesskab for udviklingshæmmede og læst teologi på Københavns Universitet i tre år. I dag bruger hun en del tid på at gå ture i naturen, strikke, læse og se gode film.

Skriv til Marianne på: mannemo@live.dk

Vil du vide mere?

Vil du vide mere om Nyrevenner, kan du kontakte projektleder Liv Hübner Østergaard på tlf. 92 15 08 54 eller på mail lh@nyre.dk.