Vælg en side

Nyrevenner i Vestsjælland

Her kan du læse om Nyreforeningens frivillige Nyrevenner i Vestsjælland og finde deres e-mail adresse. Ved at læse om de enkelte Nyrevenner kan du finde en, som du gerne vil tale med. Herefter skriver du kort om dig selv til dem, og så kontakter Nyrevennen dig med henblik på at finde tid og sted for at mødes. I kan mødes en gang eller vælge at mødes flere gange, hvis der er behov.

Jens Frost Hansen

Jens Frost Hansen (f. 1960)

Jens fik i 2004 konstateret nedsat nyrefunktion, hvorefter han har gået til kontrol. I 2020 begyndte han i posedialyse i hjemmet, først om natten og senere også om dagen. I 2021 modtog han en ny nyre. Jens har været selvstændig skohandler i 27 år og senere været freelance håndværker. Siden 2018 er han på pension. Jens’ mor havde også nedsat nyrefunktion.

Jens har tre voksne børn. Han bor med sin kone i Nykøbing Sjælland i Vestsjælland.

Kontakt Jens på: frostheby@hotmail.com

Heidi Sommerstedt

Heidi Sommerstedt (f. 1971)

Heidi blev i 1999 diagnosticeret med polycystisk nyresygdom (cystenyrer). Hendes far havde samme sygdom, så Heidi kender også til at være pårørende til en person med en nyresygdom. Siden 2020 har hun været i hæmodialyse på sygehuset.

Heidi bor med sin mand i Næstved og har en søn på 24 år. Hun er lærer for de store elever i folkeskolen. Når hun ikke bruger tiden på arbejde og at være i dialyse, læser hun meget gerne, er sammen med sin hund eller tilbringer tid med familien.

Kontakt Heidi på: heissom@gmail.com

Jack Gallagher

Jack Gallagher (f. 1944)

Jack har haft nedsat nyrefunktion i mange år, men er først nu kommet i udredning og er ved at forberede sig på dialyse gennem samtaler. Han har været offentligt ansat i psykiatrien i 40 år og har undervist på sygeplejeskoler og sosu centre. Jack er desuden uddannet kognitiv miljøterapeut.

Han har en stor have på 3000 m2, som han gerne holder sig beskæftiget i fra morgen til aften. Jack har to voksne børn og tre børnebørn og bor med sin hustru i Kisserup på Vestsjælland.

Kontakt Jack på: djvg@icloud.com

Max Mortensen

Max Mortensen (f. 1980)

Da Max i 2012 skulle opereres i knæet, opdagede lægerne et meget højt blodtryk og en nedsat nyrefunktion. Et år senere fik Max konstateret en kronisk betændelsessygdom i bindevævet (SLE), hvilket muligvis er årsagen til, at nyrefunktionen var blevet nedbrudt. I dag er Max på venteliste til en nekronyre og har været det i 2,5 år. I mellemtiden har Max været i posedialyse med op til 5 skift om dagen. Senere kom natmaskinen til og derefter hæmodialyse gennem kateder i brystet. Nu er Max i hæmodialyse (fistel) i Selfcare i Slagelse fem dage om ugen hver af 3,5 times varighed.

Max elsker gåture, cykelture og at spille floorball to gange om ugen. Ud over dette elsker Max at lave mad og hygge med familien. Max er udannet pædagog og har tidligere haft et flexjob på en specialskole, men er fra februar 2022 tilkendt førtidspension. Max bor sammen med sin kæreste, deres to fælles børn på 16 og 14 år og labradoren Tessa i Fuglebjerg på Vestsjælland.

Kontakt Max på: maxmortensen@hotmail.com

Jes Petersen

Jes Petersen (f. 1953)

I 2007 fik Jes konstateret, hvad lægerne mener er skrumpenyrer. Fra 2010 til 2012 var han i dialyse. Han tog posedialyse hver nat og var samtidig i hæmodialyse på sygehuset tre gange om ugen ad fire timer. Han har to gange været i Frankrig med sin dialyse, hvilket han selv har arrangeret. I 2012 fik han en ny nyre fra sin kone.

Jes har arbejdet som datatekniker og er nu på pension. Han deler sin tid mellem hus og sommerhus og sine tre voksne børn. Jes bor med sin kone i Holbæk.

Kontakt Jes på: jes.ehrenreich@gmail.com

Pia Dahl Jørgsen

Pia Jørgensen (f. 1979)

Pia er født med kun en nyre. I 2003 svigtede hendes eneste nyre, og hun kom derfor i dialyse. Hun startede med hæmodialyse og gik senere over til posedialyse. I 2009 fik hun en nyre fra donorlisten. Siden 2017 virker den ikke længere, og Pia er derfor igen i posedialyse i hjemmet både om dagen og via natmaskine.

Pia er meget kreativ og holder af at hækle, lægge perler, klippe kort, sy på maskine og meget andet. Hun bor med sin mand og sin datter på 10 år i Herlufmagle.

Kontakt Pia på: Pia@c-code.dk

Vil du vide mere?

Vil du vide mere om Nyrevenner, kan du kontakte projektleder Liv Hübner Østergaard på tlf. 92 15 08 54 eller på mail lh@nyre.dk.