Vælg en side

Vær med til at sætte fokus på organdonation

Lørdag den 14. oktober 2023 er det international Organdonationsdag. Igen i år sætter vi i Nyreforeningen fokus på organdonation og transplantation.

Under overskriften ‘+år’ kan du være med til at vise, hvor mange år, du har levet med et nyt organ, takket være en organdonor. Målet er at få en stor andel af transplanterede med, så omverdenen kan se, hvor mange år transplanterede tilsammen har levet med et nyt organ.

Nyreforeningen og en række andre patientforeninger støtter op om kampagnen, og vi håber, at du vil hjælpe os med det.

I 2021, hvor vi første gang kørte +år-kampagne i Danmark blev det til i alt til næsten 900 +år. I 2022 blev der vist billeder med i alt næsten 1.500 +år! Med din hjælp kan vi måske nå endnu flere i år.

Sådan deltager du

  1. På et hvidt A4-papir skriver du med store bogstaver: +X år (erstat X med det antal år, du har levet med en ny nyre).
  2. Tag et billede af dig selv, mens du holder papiret op foran dig.
  3. Send billedet til os på kek@nyre.dk senest den 11. oktober.

OG

Hvis du har en profil på Facebook eller Instagram, så lav også gerne et opslag på Organdonationsdagen lørdag den 14. oktober med dit billede og fx denne tekst:

“Jeg har nu levet +X år, siden jeg fik en nyre fra en donor. I dag er det Organdonationsdag – husk at tage snakken med dine nærmeste. #organdonationsdag, #plusår, #tagsnakken”

(Husk at erstatte X med det antal år, du har været transplanteret.)

Du skal være opmærksom på, at når du sender os dit billede, giver du os derved lov til at bringe det på vores sociale medier i forbindelse med Organdonationsdagen i 2023. Billederne vil herefter blive slettet.

Vi glæder os til at modtage en masse billeder og til at tælle de mange +år sammen.

Organdonationsdag