Vælg en side

Vil du bidrage til forskning i at lindre nyresyges symptomer?

Forskningsprogrammet COMFORT med sygeplejeforsker Jeanette Finderup i spidsen har modtaget 7,5 mio. kr. fra Novo Nordisk Fonden til at udvikle og teste skræddersyede løsninger, der kan lindre nyresyges symptomer. Lige nu søger forskningsprogrammet patienter og pårørende, som vil være partnere i projektet. Måske er det noget for dig?

Patienter med nyresvigt lider i høj grad af symptomer, hvor de hyppigste er træthed, døsighed, smerte og kløe. Patienter har rapporteret mere end 30 forskellige symptomer, hvor halvdelen af symptomerne rapporteres af mere end 40 % af patienter med nyresvigt.

Hen over de næste fem år vil forskningsgruppen systematisk afdække symptomer hos nyresyge, og derefter udvikle løsninger til at lindre symptomerne. Hvis løsningerne udvikles sammen med patienter og pårørende, så er chancen for succes væsentlig større. Derfor har forskerne brug for en gruppe af patienter med nyresvigt (eGFR mindre end 30 ml/min/1,73m2) samt pårørende til patienter med nyresvigt (eGFR mindre end 30 ml/min/1,73m2).

Patienter og pårørende vil indgå som partnere i programmet. Det indebærer, at du skal kunne mødes to gange årligt, en gang fysisk og en gang online. Der vil også være kontakt via e-mail mellem møderne, hvor du kan blive bedt om at give feedback på materiale, der vedrører projektet. Udgifter i forbindelse med din deltagelse bliver dækket. Programmet løber over 5 år, og er du interesseret i at deltage, skal du som minimum forpligte dig til at deltage i 2 år.

Har du lyst til at blive patient- eller pårørendepartner i COMFORT-programmet, så send en e-mail til Jeanette Finderup på jeajee@rm.dk med en kort beskrivelse af dig selv og skriv kort, hvorfor du ønsker at deltage. Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Jeanette Finderup på telefon 78 45 25 25.

Forskning i nyresyges symptomer