Vælg en side

Højdepunkter fra Nyreforeningens Årsmøde 2024

Omkring 130 mennesker lyttede med, da Nyreforeningen inviterede alle medlemmer til årsmøde og generalforsamling lørdag den 20. april 2024 kl. 10.00-16.00 på Milling Hotel Park i Middelfart. Udover de mange, som var til stede i lokalet, var det igen i år muligt at overvære årsmøde og generalforsamling via et online link.

Udover generalforsamlingen, hvor der var genvalg til Malene Deele som landsformand og Henrik Nytofte Rasmussen som 2. næstformand, bød dagen også på spændende indlæg. Overlæge, professor dr. med. samt formand for Dansk Nefrologisk Selskab Henrik Birn fortalte om fremtidens forskning inden for forebyggelse af kronisk nyresygdom. Og professor ved Syddansk Universitet Hanne Agerskov fortalte om, hvorfor samtaleintervention i familier er vigtige for at sikre et godt mentalt helbred.

Årets Solfangerpris gik til Indenrigs- og Sundhedsminister Sophie Løhde for bl.a. at sætte patienten før systemet og hendes initiativ og arbejde for at få gennemført en ny model for organdonation i Danmark. Årets Nyrepris gik til sygeplejerske på Sønderborg Sygehus Lisbet Danmark, for hendes arbejde for at sikre nyresyge en hverdag med høj livskvalitet, både i hendes job på sygehuset og på Nyreforeningens rejser.

Endelig bød årsmødet på uddeling af legater fra Nyreforeningens Forskningsfond. I år blev der givet legater til 13 dygtige forskere, som hver modtog 25.000 kr. i støtte til deres forskning fra Nyreforeningens Forskningsfond.

Du kan se eller gense de forskellige præsentationer og oplæg fra dagen her.

Nyreforeningens årsmøde 2024