Vælg en side

Husk at nyresyge er i målgruppen for tidlig behandling ved coronasmitte

Covid-19 smitter stadig, selvom vi ikke længere står i en pandemi, og nyresyge er fortsat i øget risiko for et alvorligt forløb med covid-19.

Derfor er det vigtigt, at du som nyresyg ved, at du måske kan have gavn af tabletbehandling, hvis du bliver smittet og har symptomer som feber og hoste. Behandlingen kan give et mildere sygdomsforløb og samtidig mindske risikoen for indlæggelse.

Hvis du er i øget risiko og har mistanke om smitte med covid-19, så anbefaler Sundhedsstyrelsen, at du tager en hjemmetest. Hvis den er positiv, så kontakt den nyreafdeling, du er tilknyttet, med det samme. Din nyrelæge kan vurdere, om du skal tilbydes tidlig behandling.

Behandlingen skal starte hurtigt efter, at symptomerne er startet for at have effekt. Det er derfor en god idé at have en hjemmetest liggende klar derhjemme, hvis du er i særlig risiko.

Behandlingsmuligheder for personer med svært nedsat immunforsvar

Der findes forskellige typer af tidlige behandlinger af covid-19. Der er både tabletbehandlinger, som en læge kan udskrive en recept på og behandlinger, som gives på sygehuset.

Det er din nyrelæge, som vurderer, om du kan få tidlig behandling og hvilken af behandlingerne, du i så fald kan få. For personer med svært nedsat immunforsvar kan det være behandling med Remdesivir.

Læs mere om tidlig behandling her.

Læge med rapport og piller