Vælg en side

Martin vandt sølv i bordtennis i World Transplant Games

Martin Svendsen på 60 år har for nyligt vundet en sølvmedalje i bordtennis i World Transplant Games i Perth, Australien. Nu er han hjemme i Danmark igen og fortæller her om sin store oplevelse. Han tilskriver selv sin succes, at han gik på pension sidste år, og derfor har trænet næsten hver dag i sin lokale bordtennisklub siden da.

”Udover at træne næsten hver dag, tog jeg til Perth to uger, før WTG startede, og trænede i den lokale klub dernede. Jeg tror, det er derfor, det lykkedes for mig at få en sølvmedalje med hjem. Og det var en fantastisk følelse, selvom jeg tabte finalen. Jeg spillede optimalt og gjorde mit bedste, så jeg er rigtig godt tilfreds. Det er min første medalje i over 30 år. Vi skal helt tilbage til Singapore i 1989, hvor jeg vandt bronze i double,” fortæller Martin.

WTG er min motivation

Martin har deltaget i WTG hele 12 gange i byer over hele verden, og hans deltagelse har kun været afbrudt af ca. 4 års dialyse i 2000’erne, inden han fik sin søsters nyre, og igen kunne stille op. Martin var med første gang i 1984 i Amsterdam, blot 3 måneder efter sin første nyretransplantation.

”Mit første WTG var en fantastisk oplevelse. Vi var et stort hold på 22 mennesker afsted sammen i en bus fra Danmark. Det var en banebrydende oplevelse for mig at få lov til at være med, og så fortsatte jeg ellers bare,” siger Martin, som godt ved, hvorfor WTG er blevet en fast del af hans liv:

”Det betyder meget for mig at være med. Jeg er helt høj, mens det står på, for der er både det sportslige og kampene mod de andre lande, men også alle de sociale aktiviteter, hvor man møder gamle bekendte fra hele verden. Set i et lidt længere perspektiv, så betyder det at skulle afsted til WTG, at jeg får motivation til at træne bordtennis næsten hver dag. Bordtennis er halvdelen af mit liv, og jeg spiller mange turneringer, og derfor betyder det meget for mig,” siger Martin og fortsætter:

”WTG er lidt ligesom at være med til OL. Der er en stor åbningsceremoni, hvor alle landene marcherer ind med deres atleter og flag. Og så er der en masse sociale aktiviteter. I nogle lande har lokalbefolkningen virkelig bakket op, fx i Nancy i Frankrig, hvor der var op mod 80.000 mennesker til åbningsceremonien. Det var virkelig stort!,” fortæller Martin.

Du kan komme med til WTG i 2025

Alle transplanterede kan deltage i WTG, og der er ikke nogen krav til ens niveau indenfor den sportsgren, man vælger. Formålet er at have det sjovt med en sport, man kan lide, og møde en masse andre transplanterede fra hele verden.

Næste gang, der afholdes WTG er i Dresden i Tyskland i 2025. Martin planlægger naturligvis at deltage, og han håber, at flere danske transplanterede har lyst til at tage med.

”Jeg ønsker mig, at flere transplanterede får den kæmpe oplevelse, det er at deltage i WTG. Man føler en stor begejstring og en glæde over at være en del af noget større, som udover at være sjovt også er med til at promovere transplantationssagen,” siger Martin.

Hvis du er interesseret i at høre mere om, hvordan du kan deltage i WTG, så er du velkommen til at kontakte Martin på telefon 50 94 30 36 eller Team Manager Marrijanne Rygaard Lauridsen på telefon 20 88 19 66.

Hvad er World Transplant Games?

WTG afholder både sommer- og vinterlege for transplanterede fra hele verden. Man konkurrerer med sin egen aldersgruppe i sportsgrene, der spænder fra petanque og bowling til svømning, cykling, squash og meget mere.

WTG er også for børn, og man skal være fyldt 4 år for at deltage. Donorfamilier er også velkomne – ikke til at stille op i sportsgrenene, men der er særlige arrangementer for dem under legene.

Læs mere om World Transplant Games på deres hjemmeside,

Martin på podiet og modtage sin sølvmedalje ved WTG 2023