Vælg en side

Mød andre i samme som situation som dig

Ønsker du at tale med en person, som har en kronisk nyresygdom, er pårørende eller donor? I Nyreforeningen har vi flere muligheder for at hjælpe dig med at finde en at snakke med, som kender til de udfordringer, som du står i.

Mange mennesker med en kronisk nyresygdom kan fra tid til anden savne at snakke med en person, som ved, hvad man går igennem. Én, der har prøvet det selv på krop og sjæl.

Måske du er en af dem. Det kan være, at du netop har fået en diagnose, at du skal begynde dialyse, eller at du skal transplanteres. Det kan også være, at du gerne vil have en Nyreven med den første gang på dialyseafdelingen eller gerne vil se, hvordan en anden person har indrettet sit hjem med dialyse.

Også som pårørende er det en stor omvæltning, når ens nærmeste bliver alvorlig syg. Det er naturligt at have mange tanker og spørgsmål.

Nyreforeningen har to medlemstilbud til dig i den situation. Det er Nyrelinjen og Nyrevenner. Fælles for begge tilbud er, at de består af frivillige, som er klar til at lytte til dig og støtte dig. De deler også gerne ud af deres egne erfaringer. Læs mere om Nyrelinjen og Nyrevennerne nedenfor.

Nyrelinjen

Nyrelinjen er et tilbud til dig, der gerne vil ringe til en anden person med kronisk nyresygdom, en pårørende eller en person, som er nyredonor. Læs mere om Nyrelinjen og de frivillige på Nyrelinjen her.

Nyrevenner

Nyrevenner er et tilbud til dig, der gerne vil mødes i person med en, som også har en kronisk nyresygdom. Læs mere om tilbuddet og om de Nyrevenner, som bor i dit område her.

Nyrefællesskaber

Nyreforeningens nyrefællesskaber er samtalegrupper for voksne personer med nyresygdom. De er spredt over landet og ledes af frivillige, der selv har en nyresygdom. Der findes kun nyrefællesskaber der, hvor frivillige har meldt sig til at være vært for et. Du kan læse mere om de enkelte nyrefællesskaber og hvor de er placeret lige her

Andre tilbud i foreningen

Ønsker du som pårørende at mødes med andre pårørende i person fremfor over telefonen, kan vi anbefale, at du tager et kig på vores pårørendefællesskaber.

Husk at vores lokalkredse også har spændende tilbud, hvor man kan møde andre i sit nærområde. Der er både sociale og faglige arrangementer og aktiviteter for medlemmer af foreningen. Læs mere om vores lokale aktiviteter.

 

Vil du vide mere?

Vil du vide mere om Nyrelinjen, kan du kontakte rådgivnings- og kursuskonsulent Jan Jensen på tlf. 50 93 59 50 eller på mail jj@nyre.dk.

Vil du vide mere om Nyrevenner, kan du kontakte projektleder Liv Hübner Østergaard på tlf. 92 15 08 54 eller på mail lh@nyre.dk.

 

Hvis du går med længerevarende og svære tanker om meningen med livet i forbindelse med dine nyreproblemer, så opfordrer vi dig til at gøre brug af andre muligheder. Du er velkommen til at kontakte Nyreforeningens socialrådgiver Jan Jensen, som bl.a. kan hjælpe dig med en henvisning med tilskud til en psykolog (det forudsætter, at du er medlem af Nyreforeningen). Går du med selvmordstanker, opfordrer vi til, at du ringer til Livslinjens telefonrådgivning på 70 201 201.