Vælg en side

Nyrevenner

Hvad er en Nyreven

Nyrevenner er et tilbud til alle, der har problemer med nyrerne. Måske du lever med nedsat nyrefunktion eller med en specifik nyresygdom. Måske du er i dialyse, eller måske du står overfor en kommende transplantation eller lever med følgerne af en transplantation. Hvor enten du er i dit sygdomsforløb, og hvad enten det er for nyreproblemer, du lever med, så kan det være relevant for dig at tale med en Nyreven.

Gennem Nyrevenner kan du finde en anden person, der har været igennem noget af det samme som dig. I kan aftale at mødes med hinanden og få en snak. Nyrevennerne deler gerne ud af deres egne erfaringer og lægger ører til dine tanker og bekymringer. Intet er for småt. I kan vælge at mødes til en gåtur eller på en café. Vi anbefaler, at I mødes på et neutralt sted, og hvis I begge skønner det, kan I aftale at mødes igen.

Alle Nyrevennerne har selv eller har haft problemer med nyrerne, og mange har været igennem forskellige faser af deres nyresygdom. Nogle er samtidig pårørende til en person med nyreproblemer. Der er ingen donorer af nyrer blandt Nyrevennerne.

Sådan foregår det

Her på siden kan du se alle Nyrevenner, der bor i dit område. Du kan også finde deres e-mail adresse. Ved at læse om de enkelte Nyrevenner nedenfor på siden kan du finde en, som du gerne vil tale med. Herefter skriver du kort om dig selv til dem, og så kontakter Nyrevennen dig med henblik på at finde tid og sted for at mødes. De fleste mødes en gang, men I kan også vælge at mødes igen, hvis I begge skønner det.

Alle Nyrevenner er frivillige, og det kan hænde, at den person, som du kontakter, ikke har mulighed for at mødes med dig i den nærmeste fremtid. I de fleste tilfælde vil de henvise til en anden Nyreven i dit område, som du kan skrive til. Hvis tilfældet er, at der blot er denne ene Nyreven i området, kan du overveje, om du er villig til at køre lidt længere til en Nyreven, som bor i et andet område.

Du betaler selv for transporten til og fra jeres mødested. Nyreforeningen dækker et afgrænset beløb til forplejning, hvis du er medlem af Nyreforeningen.

Vil du vide mere?

Vil du vide mere om Nyrevenner, kan du kontakte projektleder Liv Hübner Østergaard på tlf. 92 15 08 54 eller på mail lh@nyre.dk.

 

Hvis du går med længerevarende og svære tanker om meningen med livet i forbindelse med dine nyreproblemer, så opfordrer vi dig til at gøre brug af andre muligheder. Du er velkommen til at kontakte Nyreforeningens socialrådgiver Jan Jensen, som bl.a. kan hjælpe dig med en henvisning med tilskud til en psykolog (det forudsætter, at du er medlem af Nyreforeningen). Går du med selvmordstanker, opfordrer vi til, at du ringer til Livslinjens telefonrådgivning på 70 201 201.