Vælg en side

Nyreforeningens direktør udpeget til bedømmelsesudvalg i Vælg Klogt

Nyreforeningens direktør Michael Buksti er blevet udpeget af Danske Patienter til nyt bedømmelsesudvalg i Vælg Klogt.

Vælg Klogt er et samarbejde mellem Danske Patienter og de Lægevidenskabelige Selskaber, der handler om at sætte fokus på faglig prioritering i sundhedsvæsenet og fjerne overflødige undersøgelser, behandlinger m.m. Eksempelvis er scanninger af lænderyggen, dobbelte blodprøver og faste diabeteskontroller blot nogle af de områder, som Vælg Klogt allerede har peget på som overflødige i det danske sundhedsvæsen. Målet er at frigøre ressourcer i form af tid, kompetencer og penge, som kan bruges andre steder i sundhedsvæsenet – ifølge estimater fra OECD er der helt op mod 30 procent at hente.

Bedømmelsesudvalget skal finde mindst 10 nye områder i sundhedsvæsenet med overflødige aktiviteter, der ikke gavner patienterne, som Vælg Klogt skal kaste sig over i den kommende tid. De nye områder skal findes blandt de mange forslag, som Vælg Klogt modtager fra patienter, pårørende og sundhedspersoner.

Initiativtagerne til Vælg Klogt – Danske Patienter og de Lægevidenskabelige Selskaber – har hver udpeget tre repræsentanter til bedømmelsesudvalget. Danske Patienters repræsentanter er Helen Bernt Andersen, formand for Kræftens Bekæmpelse, Mette Bryde Lind, direktør i Gigtforeningen, og Michael Buksti, direktør i Nyreforeningen.

Du kan læse mere om Vælg Klogt her.