Vælg en side

Peter Rossing modtager Nyreprisen 2023

Nyreprisen er en pris, som gives til professionelle sundhedsaktører, der har gjort en ekstraordinær indsats for nyresyge i Danmark.

I 2023 går prisen til professor og forskningsleder Peter Rossing fra Steno Diabetes Center. Prisen gives til Peter Rossing for hans forskningsgruppes bidrag til introduktionen af ny forebyggende behandling ved kronisk nyresygdom.

I mange år har forebyggelse af nyresvigt primært bestået af god blodtryksbehandling og hos personer med diabetes ydermere god blodsukkerkontrol. I de senere år er der imidlertid kommet et stort gennembrud i form af en ny behandling med såkaldte SGLT-2 hæmmere – en behandling som Peter Rossing har været en af bagmændene bag, og som er en behandling, der har vist lovende resultater i forhold til at mindske tab af nyrefunktion både hos personer med diabetes og uden. Ved at bremse tabet af nyrefunktion kan man mindske antallet af personer, som med tiden får brug for dialysebehandling. Den nye behandling er dermed et stort behandlingsfremskridt i behandlingen af kronisk nyresygdom.

Peter Rossing modtog Nyreprisen på Nyreforeningens årsmøde den 29. april 2023.

Peter Rossing modtager Nyreprisen 2023