Vælg en side

Gratis vaccination mod influenza og covid-19

Fra den 1. oktober kan alle, der er fyldt 65 år, blive vaccineret mod influenza og covid-19. Desuden kan yngre personer, der er i risiko for et alvorligt sygdomsforløb, blive vaccineret mod begge sygdomme.

Har du en kronisk nyresygdom, så er du i gruppen, som er i risiko for et alvorligt sygdomsforløb, og du kan derfor – uanset din alder – blive vaccineret mod både influenza og covid-19 gratis.

Du kan blive vaccineret fra den 1. oktober 2023 og frem til den 15. januar 2024.

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at man bliver vaccineret, hvis man er i øget risiko for et alvorligt sygdomsforløb.

Sådan bestiller du tid til vaccination, hvis du er +65 år

Hvis du er 65 år eller derover, vil du i løbet af de kommende uger modtage en invitation i Digital Post. Hvis du er fritaget for Digital Post, modtager du en invitation med posten. Når du modtager din invitation, kan du bestille en tid til vaccination på vacciner.dk.

Sådan bestiller du tid til vaccination, hvis du er yngre end 65 år

Hvis du er under 65 år og er i øget risiko for et alvorligt forløb, modtager du ikke en invitation. Du skal i stedet gå direkte ind på vacciner.dk, hvor du fra den 20. september 2023 kan bestille tid, hvis du udfylder en tro- og love erklæring om, at du er i målgruppen.

Her kan du blive vaccineret

Vaccinationerne kommer til at foregå på regionale vaccinationssteder og på apoteker over hele landet. Placering og åbningstid for de regionale vaccinationssteder bliver meldt ud på vacciner.dk, hvor det også vil være muligt at se, hvilke apoteker der tilbyder vaccination. Man kan få begge vacciner samtidig.

Læs mere om vaccination mod influenza og covid-19 på Sundhedsstyrelsens hjemmeside.

Vaccination