Vælg en side

Nyt tilbud til alle med en nyresygdom

Når man netop har fået konstateret nyresygdom eller skal i dialyse for første gang, er der mange spørgsmål og tanker, som melder sig: Hvordan bliver mit liv nu? Hvordan skal det gå med mit arbejde? Hvordan vil mine børn opleve det? Hvilken dialyse skal jeg vælge?

Det samme gælder, når man skal modtage en ny nyre: Hvordan bliver operationen, og hvordan vil det gå med en anden persons nyre i min krop? Spørgsmål og tanker som disse er meget almindelige, og du kan få gavn af at tale med en person, som har været i en lignende situation og har prøvet det på krop og sjæl.

Derfor er Nyreforeningen nu klar med et gratis tilbud til alle med nyresygdom i Danmark. Vi har samlet et hold af frivillige såkaldte ”Nyrevenner” over hele landet, som du kan mødes med. Nyrevennerne har alle selv nyreproblemer og ønsker at hjælpe andre mennesker, der har bekymringer og spørgsmål om deres nyresygdom.

Sådan fungerer det

Nyrevennerne er for dig, der ønsker et personligt møde med en frivillig, som selv har erfaring med nyresygdom. Nyrevennerne står klar til at mødes med dig over en kop kaffe eller en gåtur. De kan både dele ud af deres egne erfaringer og lægge ører til dine tanker og spørgsmål. Alle Nyrevenner har været på kursus i at facilitere en samtale og har bl.a. modtaget undervisning fra en uddannet psykolog.

Hvis en Nyreven lyder som noget for dig, så kan du kontakte en af de frivillige Nyrevenner i dit område og aftale at mødes. Om I vælger at mødes en eller flere gange er helt op til jer. Tilbuddet er gratis, men transport betaler man selv.

Læs mere om Nyrevenner her.

Venner drikker kaffe